svetvomne.sk

Limetkový cheesecake (raw, vegan)

     

Recept na veľmi jemný, osviežujúci a chuťovo fantastický dezert z orechov a limetiek. Príprava je nenáročné a poteší chuťové bunky nielen vegánov a vegetariánov.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Datle80gramov
Limetková šťava9polievkových lyžíc
Mandle mleté80gramov
Olej kokosový120gramov
Orechy kešu natural300gramov
Orechy pekanové80gramov
Sirup agáve10polievkových lyžíc
Smotana kokosová160gramov
Soľ1štipka

1. 

datle 80 g

Odkôstkované datle si na noc namočíme do studenej vody.

2. 

orechy kešu natural 300 g

Oriešky si na noc namočíme do studenej vody.

3. 

orechy pekanové 80 g

Pekanové, alebo vlašské orechy nahrubo nasekáme.

4. 

mandle mleté 80 g

Pridáme mleté mandle a zľahka mixujeme. Nemixujte orechy priveľmi aby sa navzájom nezlepili.

5. 

Pridáme namočené datle ...

6. 

... a krátko spolu mixujeme, kým sa nespoja s orechovou drťou.

7. 

Zmes orechov a datlí zrovnáme na dno formy.

8. 

smotana kokosová 160 g

Z konzervy s kokosovou smotanou odoberieme zvrchu všetku hustú hmotu a dáme ju do mixéra spolu s vopred namočenými kešu orechami (bez vody).

9. 

limetková šťava 9 PL

Vymačkáme si šťavu z 2 - 3 limetiek.

10. 

olej kokosový 120 g  soľ 1 štipka  sirup agáve 10 PL

Do mixéra pridáme limetkovú šťavu, kokosový olej, sirup a štipku soli.

11. 

Mixujeme pokým nám nevznikne hladký, tekutý krém.

12. 

Krém prelejeme do formy ...

13. 

... a na povrchu vyhladíme do roviny,

14. 

Po niekoľko hodinovom stuhnutí v chladničke môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť