svetvomne.sk

Tekvicový cheesecake

    

Chutný jesenný koláčik.

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor trstinový150gramov
korenie klinčeky mleté1čajová lyžička
mascarpone500gramov
maslo150gramov
muškátový oriešok mletý½čajovej lyžičky
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
soľ-
stužovač šľahačky20gramov
sušienky maslové200gramov
tekvica hokkaido500gramov
vajce slepačie3kusy
zázvor mletý1čajová lyžička
škorica mletá2čajové lyžičky

1. Príprava korpusu

sušienky maslové 200 gramov  maslo 150 gramov

Sušienky rozdrvíme. Do sušienkovej drte pridáme maslo a vypracujeme cesto.

Príprava korpusu

2. 

Cesto natlačíme do formy na pečenie s priemerom 28 cm. Odložíme do chladu.

3. Príprava plnky

tekvica hokkaido 500 gramov

Tekvicu očistíme, nakrájame na menšie kúsky a nad parou uvaríme do mäkka.

Príprava plnky

4. 

mascarpone 500 gramov  cukor trstinový 100 gramov  škorica mletá 2 čajové lyžičky  korenie klinčeky mleté 1 čajová lyžička  zázvor mletý 1 čajová lyžička  muškátový oriešok mletý ½ čajovej lyžičky  soľ  vajce slepačie 3 kusy

V mise zmiešame mascarpone s cukrom. Pridáme škoricu, mleté klinčeky, mletý zázvor, muškátový oriešok a štipku soli. Pridáme pyré z uvarenej tekvice a vajcia. Všetko spolu premiešame.

5. 

Plnku vylejeme na korpus. Pečieme na170-180°C cca 1 hod.

6. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  cukor trstinový 50 gramov  stužovač šľahačky 20 gramov

Smotany na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačmi, pridáme cukor. Hustú šľahačku natrieme na vychladený cheesecake.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť