svetvomne.sk

Tekvicový cheesecake

     

Chutný jesenný koláčik.

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor trstinový150gramov
Korenie klinčeky mleté1čajová lyžička
Mascarpone500gramov
Maslo150gramov
Muškátový oriešok mletý½čajovej lyžičky
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
SoľČL
Stužovač šľahačky20gramov
Sušienky maslové200gramov
Tekvica hokkaido500gramov
Vajce slepačie3kusy
Zázvor mletý1čajová lyžička
Škorica mletá2čajové lyžičky

1. Príprava korpusu

sušienky maslové 200 g  maslo 150 g

Sušienky rozdrvíme. Do sušienkovej drte pridáme maslo a vypracujeme cesto.

Príprava korpusu

2. 

Cesto natlačíme do formy na pečenie s priemerom 28 cm. Odložíme do chladu.

3. Príprava plnky

tekvica hokkaido 500 g

Tekvicu očistíme, nakrájame na menšie kúsky a nad parou uvaríme do mäkka.

Príprava plnky

4. 

mascarpone 500 g  cukor trstinový 100 g  škorica mletá 2 ČL  korenie klinčeky mleté 1 ČL  zázvor mletý 1 ČL  muškátový oriešok mletý ½ ČL  soľ  vajce slepačie 3 ks

V mise zmiešame mascarpone s cukrom. Pridáme škoricu, mleté klinčeky, mletý zázvor, muškátový oriešok a štipku soli. Pridáme pyré z uvarenej tekvice a vajcia. Všetko spolu premiešame.

5. 

Plnku vylejeme na korpus. Pečieme na170-180°C cca 1 hod.

6. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 ml  cukor trstinový 50 g  stužovač šľahačky 20 g

Smotany na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačmi, pridáme cukor. Hustú šľahačku natrieme na vychladený cheesecake.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť