svetvomne.sk

Tofu jahodový zákusok

    

Jemná jahodová chuť, čokoládová šľahačka a tofu ktoré v zákusku chuťovo nepoznáte.

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

cesto lístkové 275 gramov

Lístkové cesto roztočíme a rozprestrieme na plech (na papieri na ktorom bolo stočené) tak, aby sme vyvýšili okraje. Pokiaľ cesto kladieme na väčší plech, stranu nepokrytú cestom zabezpečíme kúskom alobalu aby nám cesto držalo tvar.

2. 

tofu biele 360 gramov  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  vajce slepačie 3 kusy  puding jahodový - prášok 37 gramov

Do misky vložíme rozdrobené tofu, prilejeme mlieko, pridáme vajíčka, cukor a pudingový prášok. Ponorným mixérom dôkladne zmixujeme a vylejeme na cesto.

3. 

Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a 40 minút pečieme. Vyberieme a necháme vychladiť.

4. Jahodové želé

jahodový kompót 410 gramov  tortové želé červené 15 gramov  voda 25 mililitrov

Jahodový kompót scedíme. Vo vode(25 ml) a sirupe z kompótu(225 ml) rozmiešame a zohrejeme želatinu podľa návodu. Želé chceme mať tuhšie preto použijeme viac tortového želé ako odporúča výrobca na obale.

Jahodové želé

5. 

Jahody z kompótu (cca150 g) podrvíme a zamiešame do želatiny.

6. 

Želé nalejeme na zákusok a necháme stuhnúť.

7. Čokoládová šľahačka

čokoláda na varenie 55%  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  stužovač šľahačky 10 gramov

Čokoládu rozpustíme. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom a cukrom. Vmiešame do nej 2 čajové lyžičky rozpustenej čokolády.

Čokoládová šľahačka

8. 

čokoláda

Šľahačku rozotrieme na tuhé želé a ozdobíme čokoládou.

9. 

Pokrájame na kocky a môžeme podávať.

10. 

Pokiaľ chceme mať všetky kocky úhľadné, poodkrajujeme najprv okraje a až potom zákusok pokrájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť