RECEPTY

Likérové kocky

Likérové kocky

Výborný krémový zákusok. Uvedených 16 kociek vám bude po skúsenosti málo :), odporúčame dávky zdvojnásobiť a pre istotu ich upiecť 32 :)

recept,fotorecept,vaječný likér,vaječný likér,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový50gramov
cukor práškový140gramov
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
maslo200gramov
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
múka polohrubá100gramov
puding vanilkový - prášok80gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)150gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
stužovač šľahačky10gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný likér250mililitrov
vaječný žĺtok4kusy
voda4polievkové lyžice
čokoláda-

 

Recept

1. Korpus

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 100 gramov  voda 4 polievkové lyžice  múka polohrubá 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Žĺtky vymiešame s cukrom. Primiešame vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom.

2. 

vaječný bielok 4 kusy

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do cesta.

3. 

Cesto vylejeme do formy - malého pekáča (25x25 cm) vystlanej papierom na pečenie.

4. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 12 minút. Necháme vychladnúť.

5. 

vaječný likér 100 mililitrov

Odstránime papier a cesto otočíme vrchom dolu na podnos. Korpus polejeme vaječným likérom.

6. Pudingovo-likérový krém

mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  cukor kryštálový 50 gramov  puding vanilkový - prášok 80 gramov

V mlieku rozmiešame cukor a pudingový prášok. Uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

7. 

vaječný likér 150 mililitrov

Primiešame vaječný likér...

8. 

maslo 200 gramov

... a maslo. Vyšľaháme hladký krém.

9. 

Krém rozotrieme na korpus. Takto pripravený zákusok necháme pol hodinu stuhnúť v chlade.

10. Smotanový krém

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  stužovač šľahačky 10 gramov  cukor práškový 40 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 150 gramov

Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom do tuha. Primiešame cukor a kyslú smotanu.

11. 

Smotanový krém rozotrieme na pudingový. Necháme 2 hodiny tuhnúť v chlade.

12. 

čokoláda

Potom zákusok rozkrájame na štvorce a ozdobíme rozpustenou čokoládou. Do podávania uložíme do chladničky.

13. 

Pred podávaním ľahko prekrojíme spojenú čokoládovú ozdobu.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť