Likérové kocky

Výborný krémový zákusok. Uvedených 16 kociek vám bude po skúsenosti málo :), odporúčame dávky zdvojnásobiť a pre istotu ich upiecť 32 :)
recept,fotorecept,vaječný likér,vaječný likér,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 50 201 | gramov kcal | |
cukor práškový | 140 544 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
maslo | 200 1468 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 240 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 100 356 | gramov kcal | |
puding vanilkový - prášok | 80 284 | gramov kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 150 240 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
stužovač šľahačky | 10 35 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný likér | 250 575 | mililitrov kcal | |
vaječný žĺtok | 4 228 | kusy kcal | |
voda | 4 0 | polievkové lyžice kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal |
Recept
1. Korpus
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 100 gramov • voda 4 polievkové lyžice • múka polohrubá 100 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Žĺtky vymiešame s cukrom. Primiešame vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom.


3.
Cesto vylejeme do formy - malého pekáča (25x25 cm) vystlanej papierom na pečenie.

4.
Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 12 minút. Necháme vychladnúť.

5.
vaječný likér 100 mililitrov
Odstránime papier a cesto otočíme vrchom dolu na podnos. Korpus polejeme vaječným likérom.

6. Pudingovo-likérový krém
mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • cukor kryštálový 50 gramov • puding vanilkový - prášok 80 gramov
V mlieku rozmiešame cukor a pudingový prášok. Uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.



9.
Krém rozotrieme na korpus. Takto pripravený zákusok necháme pol hodinu stuhnúť v chlade.

10. Smotanový krém
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • stužovač šľahačky 10 gramov • cukor práškový 40 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 150 gramov
Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom do tuha. Primiešame cukor a kyslú smotanu.

11.
Smotanový krém rozotrieme na pudingový. Necháme 2 hodiny tuhnúť v chlade.

12.
Potom zákusok rozkrájame na štvorce a ozdobíme rozpustenou čokoládou. Do podávania uložíme do chladničky.

13.
Pred podávaním ľahko prekrojíme spojenú čokoládovú ozdobu.

Dobrú chuť!