svetvomne.sk

Citrónové rezy

    

Osviežujúce citrónové rezy, po ktorých vás od vašich hostí neminie veľká pochvala. Recept sme pripravovali z polovičnej dávky štandardu, ak očakávate početnejšiu návštevu odporúčame dávky zdvojnásobiť.

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:    

 

 
 
citrónová šťava80mililitrov
citrónová šťava-
cukor kryštálový220gramov
cukor práškový190gramov
cukor vanilkový2kusy
džem ovocný2polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
maslo-
maslo130gramov
mlieko polotučné 1,5%350mililitrov
múka hladká170gramov
múka polohrubá-
puding vanilkový - prášok2.5polievkovej lyžice
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov
voda1polievková lyžica

1. Príprava cesta

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor kryštálový 220 gramov  cukor vanilkový 1 kus

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme kryštálový a vanilkový cukor.

Príprava cesta

2. 

Vymiešame do peny.

3. 

vaječný bielok 5 kusov

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

citrónová šťava 50 mililitrov  múka hladká 170 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky

K žĺtkovej hmote pridáme šťavu z citróna, múku a kypriaci prášok a spolu jemne premiešame.

5. 

K žĺtkovej hmote pridáme sneh z bielkov.

6. 

Opatrne premiešame.

7. Pečenie

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na veľký, vymastený a pomúčený plech a pečieme na 180 - 200°C cca 10 - 15 minút.

Pečenie

8. 

Upečené cesto necháme vychladnúť a rozdelíme na dve rovnaké polovice.

9. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 350 mililitrov  puding vanilkový - prášok 2.5 polievkovej lyžice  maslo 130 gramov  cukor práškový 90 gramov  cukor vanilkový 1 kus  citrónová šťava 30 mililitrov

Uvaríme si hustý puding a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme. Pridáme šťavu z menšieho citróna a postupne pridávame za stáleho miešania vychladnutý puding.

Príprava krému

10. 

džem ovocný 2 polievkové lyžice

Krém si rozdelíme na dve polovice. Na jeden plát natrieme polovicu krému a prikryjeme ho druhým plátom, ktorý sme potreli lekvárom.

11. 

Na vrch koláča navrstvíme zvyšný krém, zarovnáme do hladka a necháme v chlade stuhnúť.

12. Príprava polevy

cukor práškový 100 gramov  voda 1 polievková lyžica  citrónová šťava

V miske vymiešame preosiaty práškový cukor s vlažnou vodou a pár kvapkami citrónovej šťavy dohladka. Citrónovú polevu natrieme opatrne na vrch vychladeného koláča. Necháme v chlade odležať, nakrájame na rezy a môžme servírovať.

Príprava polevy

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť