Punčové rezy

Lahodné, domáce, jemné, chutné, sladučké, nebeské... no proste punčové.
recept,fotorecept,sirup malinový,sirup malinový,rum tmavý,aróma punčová,Zákusky,Bezlaktózové
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
aróma punčová | 8 19 | mililitrov kcal | |
citrónová šťava | 5 17 | polievkových lyžíc kcal | |
cukor kryštálový | 0 ?? | kcal | |
cukor práškový | 12 466 | polievkových lyžíc kcal | |
cukor práškový | 150 582 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 18 14 | gramov kcal | |
lekvár marhuľový | 370 722 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 12 641 | polievkových lyžíc kcal | |
rum tmavý | 100 239 | mililitrov kcal | |
sirup malinový | 400 968 | mililitrov kcal | |
sirup malinový | 1 37 | polievková lyžica kcal | |
vajce slepačie | 12 1056 | kusov kcal | |
voda | 100 0 | mililitrov kcal |
Recept
1. Príprava piškotových korpusov
vajce slepačie 12 kusov • múka polohrubá 12 polievkových lyžíc • cukor práškový 12 polievkových lyžíc • kypriaci prášok do pečiva 18 gramov
Upečieme 3 piškótové korpusy. Piškótové cesto na korpus pripravíme vymiešaním 4 žĺtkov s 4 PL práškového cukru. Do druhej misky nasypeme 4 PL polohrubej múky a 1/2 prášku do pečiva. Bielka vyšľaháme na sneh.

2.
Do misky so žĺtkami postupne primiešame múku s práškom do pečiva a vyšľahaný sneh. Cesto vylejeme na hlboký plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 15 minút na 180°C. Takto pripravíme aj zvyšné dva korpusy.


4. Príprava punčového sirupu
voda 100 mililitrov • sirup malinový 400 mililitrov • rum tmavý 100 mililitrov • citrónová šťava 3 polievkové lyžice • aróma punčová 8 mililitrov
Vodu privedieme k varu, pridáme citrónovú šťavu, rum, punčovú arómu a malinový sirup. Sirup nemusí byť malinový, môže byť hocijaký sirup červenej farby. Doporučujeme použiť kvalitný sirup. Ak je sirup menej sladký, do zmesi pridáme cukor.

5.
Stredný plát pomaly, najlepšie injekčnou striekačkou plníme sirupom.

6.
Keď stredný plát absorbuje čo najviac sirupu, položíme ho na spodný plát potretý lekvárom a zakryjeme vrchným plátom (zospodu potretým lekvárom).


8.
citrónová šťava 2 polievkové lyžice • cukor kryštálový • cukor práškový 150 gramov
Do sirupu pridáme citrónovú šťavu a toľko cukru, aby bola poleva primerane hustá.

9.
Polevou polejeme celý koláč.

Dobrú chuť!