RECEPTY

Punčové rezy

Punčové rezy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Lahodné, domáce, jemné, chutné, sladučké, nebeské... no proste punčové.

recept,fotorecept,sirup malinový,sirup malinový,rum tmavý,aróma punčová,Zákusky,Bezlaktózové

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

aróma punčová

8

19

mililitrov

kcal

citrónová šťava

5

17

polievkových lyžíc

kcal

cukor kryštálový

0

??

kcal

cukor práškový

12

466

polievkových lyžíc

kcal

cukor práškový

150

582

gramov

kcal

kypriaci prášok do pečiva

18

14

gramov

kcal

lekvár marhuľový

370

722

gramov

kcal

múka polohrubá

12

641

polievkových lyžíc

kcal

rum tmavý

100

239

mililitrov

kcal

sirup malinový

400

968

mililitrov

kcal

sirup malinový

1

37

polievková lyžica

kcal

vajce slepačie

12

1056

kusov

kcal

voda

100

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. Príprava piškotových korpusov

vajce slepačie 12 kusov  múka polohrubá 12 polievkových lyžíc  cukor práškový 12 polievkových lyžíc  kypriaci prášok do pečiva 18 gramov

Upečieme 3 piškótové korpusy. Piškótové cesto na korpus pripravíme vymiešaním 4 žĺtkov s 4 PL práškového cukru. Do druhej misky nasypeme 4 PL polohrubej múky a 1/2 prášku do pečiva. Bielka vyšľaháme na sneh.

Upečieme 3 piškótové korpusy. Piškótové...

2. 

Do misky so žĺtkami postupne primiešame múku s práškom do pečiva a vyšľahaný sneh. Cesto vylejeme na hlboký plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 15 minút na 180°C. Takto pripravíme aj zvyšné dva korpusy.

Do misky so žĺtkami postupne primiešame múku s...

3. 

lekvár marhuľový 370 gramov

Dva korpusy potrieme redším najlepšie domácim marhuľovým lekvárom.

Dva korpusy potrieme redším najlepšie domácim...

4. Príprava punčového sirupu

voda 100 mililitrov  sirup malinový 400 mililitrov  rum tmavý 100 mililitrov  citrónová šťava 3 polievkové lyžice  aróma punčová 8 mililitrov

Vodu privedieme k varu, pridáme citrónovú šťavu, rum, punčovú arómu a malinový sirup. Sirup nemusí byť malinový, môže byť hocijaký sirup červenej farby. Doporučujeme použiť kvalitný sirup. Ak je sirup menej sladký, do zmesi pridáme cukor.

Vodu privedieme k varu, pridáme citrónovú...

5. 

Stredný plát pomaly, najlepšie injekčnou striekačkou plníme sirupom.

Stredný plát pomaly, najlepšie injekčnou...

6. 

Keď stredný plát absorbuje čo najviac sirupu, položíme ho na spodný plát potretý lekvárom a zakryjeme vrchným plátom (zospodu potretým lekvárom).

Keď stredný plát absorbuje čo najviac sirupu,...

7. Cukrová punčová poleva

sirup malinový 1 polievková lyžica

Sirup necháme zovrieť.

Sirup necháme zovrieť. ...

8. 

citrónová šťava 2 polievkové lyžice  cukor kryštálový  cukor práškový 150 gramov

Do sirupu pridáme citrónovú šťavu a toľko cukru, aby bola poleva primerane hustá.

Do sirupu pridáme citrónovú šťavu a toľko...

9. 

Polevou polejeme celý koláč.

Polevou polejeme celý koláč. ...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť