Punčové rezy
Lahodné, domáce, jemné, chutné, sladučké, nebeské... no proste punčové.
recept,fotorecept,sirup malinový,sirup malinový,rum tmavý,aróma punčová,Zákusky,Bezlaktózové
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
aróma punčová | 8 | mililitrov | |
citrónová šťava | 5 | polievkových lyžíc | |
cukor kryštálový | - | ||
cukor práškový | 12 | polievkových lyžíc | |
cukor práškový | 150 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 18 | gramov | |
lekvár marhuľový | 500 | mililitrov | |
múka polohrubá | 12 | polievkových lyžíc | |
rum tmavý | 100 | mililitrov | |
sirup malinový | 400 | mililitrov | |
sirup malinový | 1 | polievková lyžica | |
vajce slepačie | 12 | kusov | |
voda | 100 | mililitrov |
Recept
1. Príprava piškotových korpusov
vajce slepačie 12 kusov • múka polohrubá 12 polievkových lyžíc • cukor práškový 12 polievkových lyžíc • kypriaci prášok do pečiva 18 gramov
Upečieme 3 piškótové korpusy. Piškótové cesto na korpus pripravíme vymiešaním 4 žĺtkov s 4 PL práškového cukru. Do druhej misky nasypeme 4 PL polohrubej múky a 1/2 prášku do pečiva. Bielka vyšľaháme na sneh.
2.
Do misky so žĺtkami postupne primiešame múku s práškom do pečiva a vyšľahaný sneh. Cesto vylejeme na hlboký plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 15 minút na 180°C. Takto pripravíme aj zvyšné dva korpusy.
3.
lekvár marhuľový 500 mililitrov
Dva korpusy potrieme redším najlepšie domácim marhuľovým lekvárom.
4. Príprava punčového sirupu
voda 100 mililitrov • sirup malinový 400 mililitrov • rum tmavý 100 mililitrov • citrónová šťava 3 polievkové lyžice • aróma punčová 8 mililitrov
Vodu privedieme k varu, pridáme citrónovú šťavu, rum, punčovú arómu a malinový sirup. Sirup nemusí byť malinový, môže byť hocijaký sirup červenej farby. Doporučujeme použiť kvalitný sirup. Ak je sirup menej sladký, do zmesi pridáme cukor.
5.
Stredný plát pomaly, najlepšie injekčnou striekačkou plníme sirupom.
6.
Keď stredný plát absorbuje čo najviac sirupu, položíme ho na spodný plát potretý lekvárom a zakryjeme vrchným plátom (zospodu potretým lekvárom).
8.
citrónová šťava 2 polievkové lyžice • cukor kryštálový • cukor práškový 150 gramov
Do sirupu pridáme citrónovú šťavu a toľko cukru, aby bola poleva primerane hustá.
9.
Polevou polejeme celý koláč.
Dobrú chuť!