svetvomne.sk

Punčové rezy

    

Lahodné, domáce, jemné, chutné, sladučké, nebeské... no proste punčové.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 
aróma punčová8mililitrov
citrónová šťava5polievkových lyžíc
cukor kryštálový-
cukor práškový12polievkových lyžíc
cukor práškový150gramov
kypriaci prášok do pečiva18gramov
lekvár marhuľový500mililitrov
múka polohrubá12polievkových lyžíc
rum tmavý100mililitrov
sirup malinový400mililitrov
sirup malinový1polievková lyžica
vajce slepačie12kusov
voda100mililitrov

1. Príprava piškotových korpusov

vajce slepačie 12 kusov  múka polohrubá 12 polievkových lyžíc  cukor práškový 12 polievkových lyžíc  kypriaci prášok do pečiva 18 gramov

Upečieme 3 piškótové korpusy. Piškótové cesto na korpus pripravíme vymiešaním 4 žĺtkov s 4 PL práškového cukru. Do druhej misky nasypeme 4 PL polohrubej múky a 1/2 prášku do pečiva. Bielka vyšľaháme na sneh.

Príprava piškotových korpusov

2. 

Do misky so žĺtkami postupne primiešame múku s práškom do pečiva a vyšľahaný sneh. Cesto vylejeme na hlboký plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 15 minút na 180°C. Takto pripravíme aj zvyšné dva korpusy.

3. 

lekvár marhuľový 500 mililitrov

Dva korpusy potrieme redším najlepšie domácim marhuľovým lekvárom.

4. Príprava punčového sirupu

voda 100 mililitrov  sirup malinový 400 mililitrov  rum tmavý 100 mililitrov  citrónová šťava 3 polievkové lyžice  aróma punčová 8 mililitrov

Vodu privedieme k varu, pridáme citrónovú šťavu, rum, punčovú arómu a malinový sirup. Sirup nemusí byť malinový, môže byť hocijaký sirup červenej farby. Doporučujeme použiť kvalitný sirup. Ak je sirup menej sladký, do zmesi pridáme cukor.

Príprava punčového sirupu

5. 

Stredný plát pomaly, najlepšie injekčnou striekačkou plníme sirupom.

6. 

Keď stredný plát absorbuje čo najviac sirupu, položíme ho na spodný plát potretý lekvárom a zakryjeme vrchným plátom (zospodu potretým lekvárom).

7. Cukrová punčová poleva

sirup malinový 1 polievková lyžica

Sirup necháme zovrieť.

Cukrová punčová poleva

8. 

citrónová šťava 2 polievkové lyžice  cukor kryštálový  cukor práškový 150 gramov

Do sirupu pridáme citrónovú šťavu a toľko cukru, aby bola poleva primerane hustá.

9. 

Polevou polejeme celý koláč.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť