svetvomne.sk

Rumové kocky

    

Rumový zákusok s jemným krémom potiahnutý obľúbenou čokoládou.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Maslový piškótový korpus

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor kryštálový 100 gramov

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.

Maslový piškótový korpus

2. 

maslo 100 gramov

Primiešame do nich rozpustené vychladené maslo.

3. 

vaječný bielok 6 kusov

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

voda 50 mililitrov  múka polohrubá 100 gramov  múka hladká 150 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky

K žĺtkom prilejeme vodu, zamiešame, prisypeme múky s kypriacim práškom a dobre rozmiešame.

5. 

Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.

6. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (35x30cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

7. 

Korpus pečieme v rozohriatej rúre pri cca 180-190°C 20 minút.

8. 

rum tmavý 50 mililitrov

Vychladený korpus vyklopíme z plechu a pomocou štetca rovnomerne nanesieme rum, najlepšie Kubánsky :). Odporúčané množstvo rumu je možné meniť podľa predpokladanej chuti budúcich konzumentov a je možné ho 2-3 násobne zvýšiť :)

9. Vanilkový krém

mlieko polotučné 1,5% 1.5 litra  puding vanilkový - prášok 160 gramov  cukor vanilkový 25 gramov

Z mlieka, vanilkového cukru a pudingu uvaríme hustý puding a v studenom vodnom kúpeli ho za častého miešania vychladíme.

Vanilkový krém

10. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 100 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

11. 

Maslo s pudingom vychladeným na izbovú teplotu spolu vyšľaháme a nanesieme na korpus. Rovnomerne rozotrieme. Vložíme na chvíľu do chladničky...

12. 

poleva cukrárska čokoládová 200 gramov

... a rozpustíme čokoládovú polevu.

13. 

Polevu nalejeme na zákusok a rozotrieme.

14. 

Keď trochu zatuhne jemne ju poprekrajujeme a dáme zákusok stuhnúť do chladničky. Pokiaľ nám poleva stuhne veľmi musíme ju krájať pomaly, opakovaným nahrievaním noža v horúcej vode.

15. 

Zákusok stačí nechať pol hodinu stuhnúť v chladničke a už sa dá po predznačených kockách na čokoláde dokrájať. Servírujeme ozdobený zelenými lístočkami stévie alebo mäty.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť