RECEPTY

Rumové kocky

Rumové kocky

Rumový zákusok s jemným krémom potiahnutý obľúbenou čokoládou.

recept,fotorecept,rum tmavý,poleva cukrárska čokoládová,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový100gramov
cukor práškový100gramov
cukor vanilkový25gramov
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
maslo300gramov
maslo-
mlieko polotučné 1,5%1.5litra
múka hladká150gramov
múka polohrubá100gramov
múka polohrubá-
poleva cukrárska čokoládová200gramov
puding vanilkový - prášok160gramov
rum tmavý50mililitrov
vaječný bielok6kusov
vaječný žĺtok6kusov
voda50mililitrov

 

Recept

1. Maslový piškótový korpus

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor kryštálový 100 gramov

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.

2. 

maslo 100 gramov

Primiešame do nich rozpustené vychladené maslo.

3. 

vaječný bielok 6 kusov

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

voda 50 mililitrov  múka polohrubá 100 gramov  múka hladká 150 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky

K žĺtkom prilejeme vodu, zamiešame, prisypeme múky s kypriacim práškom a dobre rozmiešame.

5. 

Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.

6. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (35x30cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

7. 

Korpus pečieme v rozohriatej rúre pri cca 180-190°C 20 minút.

8. 

rum tmavý 50 mililitrov

Vychladený korpus vyklopíme z plechu a pomocou štetca rovnomerne nanesieme rum, najlepšie Kubánsky :). Odporúčané množstvo rumu je možné meniť podľa predpokladanej chuti budúcich konzumentov a je možné ho 2-3 násobne zvýšiť :)

9. Vanilkový krém

mlieko polotučné 1,5% 1.5 litra  puding vanilkový - prášok 160 gramov  cukor vanilkový 25 gramov

Z mlieka, vanilkového cukru a pudingu uvaríme hustý puding a v studenom vodnom kúpeli ho za častého miešania vychladíme.

10. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 100 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

11. 

Maslo s pudingom vychladeným na izbovú teplotu spolu vyšľaháme a nanesieme na korpus. Rovnomerne rozotrieme. Vložíme na chvíľu do chladničky...

12. 

poleva cukrárska čokoládová 200 gramov

... a rozpustíme čokoládovú polevu.

13. 

Polevu nalejeme na zákusok a rozotrieme.

14. 

Keď trochu zatuhne jemne ju poprekrajujeme a dáme zákusok stuhnúť do chladničky. Pokiaľ nám poleva stuhne veľmi musíme ju krájať pomaly, opakovaným nahrievaním noža v horúcej vode.

15. 

Zákusok stačí nechať pol hodinu stuhnúť v chladničke a už sa dá po predznačených kockách na čokoláde dokrájať. Servírujeme ozdobený zelenými lístočkami stévie alebo mäty.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies