Rumové kocky

Rumový zákusok s jemným krémom potiahnutý obľúbenou čokoládou.
recept,fotorecept,rum tmavý,poleva cukrárska čokoládová,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 100 402 | gramov kcal | |
cukor práškový | 100 388 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 25 91 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 8 | čajové lyžičky kcal | |
maslo | 300 2202 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 1.5 720 | litra kcal | |
múka hladká | 150 521 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 100 356 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
poleva cukrárska čokoládová | 200 1174 | gramov kcal | |
puding vanilkový - prášok | 160 568 | gramov kcal | |
rum tmavý | 50 120 | mililitrov kcal | |
vaječný bielok | 6 101 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 6 342 | kusov kcal | |
voda | 50 0 | mililitrov kcal |
Recept
1. Maslový piškótový korpus
vaječný žĺtok 6 kusov • cukor kryštálový 100 gramov
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.



4.
voda 50 mililitrov • múka polohrubá 100 gramov • múka hladká 150 gramov • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky
K žĺtkom prilejeme vodu, zamiešame, prisypeme múky s kypriacim práškom a dobre rozmiešame.

5.
Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.


7.
Korpus pečieme v rozohriatej rúre pri cca 180-190°C 20 minút.

8.
rum tmavý 50 mililitrov
Vychladený korpus vyklopíme z plechu a pomocou štetca rovnomerne nanesieme rum, najlepšie Kubánsky :). Odporúčané množstvo rumu je možné meniť podľa predpokladanej chuti budúcich konzumentov a je možné ho 2-3 násobne zvýšiť :)

9. Vanilkový krém
mlieko polotučné 1,5% 1.5 litra • puding vanilkový - prášok 160 gramov • cukor vanilkový 25 gramov
Z mlieka, vanilkového cukru a pudingu uvaríme hustý puding a v studenom vodnom kúpeli ho za častého miešania vychladíme.


11.
Maslo s pudingom vychladeným na izbovú teplotu spolu vyšľaháme a nanesieme na korpus. Rovnomerne rozotrieme. Vložíme na chvíľu do chladničky...


13.
Polevu nalejeme na zákusok a rozotrieme.

14.
Keď trochu zatuhne jemne ju poprekrajujeme a dáme zákusok stuhnúť do chladničky. Pokiaľ nám poleva stuhne veľmi musíme ju krájať pomaly, opakovaným nahrievaním noža v horúcej vode.

15.
Zákusok stačí nechať pol hodinu stuhnúť v chladničke a už sa dá po predznačených kockách na čokoláde dokrájať. Servírujeme ozdobený zelenými lístočkami stévie alebo mäty.

Dobrú chuť!