RECEPTY

Rumové kocky

Rumové kocky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Rumový zákusok s jemným krémom potiahnutý obľúbenou čokoládou.

recept,fotorecept,rum tmavý,poleva cukrárska čokoládová,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

100

402

gramov

kcal

cukor práškový

100

388

gramov

kcal

cukor vanilkový

25

91

gramov

kcal

kypriaci prášok do pečiva

2

8

čajové lyžičky

kcal

maslo

300

2202

gramov

kcal

maslo

0

??

kcal

mlieko polotučné 1,5%

1.5

720

litra

kcal

múka hladká

150

521

gramov

kcal

múka polohrubá

100

356

gramov

kcal

múka polohrubá

0

??

kcal

poleva cukrárska čokoládová

200

1174

gramov

kcal

puding vanilkový - prášok

160

568

gramov

kcal

rum tmavý

50

120

mililitrov

kcal

vaječný bielok

6

101

kusov

kcal

vaječný žĺtok

6

342

kusov

kcal

voda

50

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. Maslový piškótový korpus

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor kryštálový 100 gramov

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny....

2. 

maslo 100 gramov

Primiešame do nich rozpustené vychladené maslo.

Primiešame do nich rozpustené vychladené maslo....

3. 

vaječný bielok 6 kusov

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

4. 

voda 50 mililitrov  múka polohrubá 100 gramov  múka hladká 150 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky

K žĺtkom prilejeme vodu, zamiešame, prisypeme múky s kypriacim práškom a dobre rozmiešame.

K žĺtkom prilejeme vodu, zamiešame, prisypeme...

5. 

Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.

Nakoniec vmiešame sneh z bielkov....

6. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (35x30cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

Cesto vylejeme na plech (35x30cm) vymastený...

7. 

Korpus pečieme v rozohriatej rúre pri cca 180-190°C 20 minút.

Korpus pečieme v rozohriatej rúre pri cca...

8. 

rum tmavý 50 mililitrov

Vychladený korpus vyklopíme z plechu a pomocou štetca rovnomerne nanesieme rum, najlepšie Kubánsky :). Odporúčané množstvo rumu je možné meniť podľa predpokladanej chuti budúcich konzumentov a je možné ho 2-3 násobne zvýšiť :)

Vychladený korpus vyklopíme z plechu a pomocou...

9. Vanilkový krém

mlieko polotučné 1,5% 1.5 litra  puding vanilkový - prášok 160 gramov  cukor vanilkový 25 gramov

Z mlieka, vanilkového cukru a pudingu uvaríme hustý puding a v studenom vodnom kúpeli ho za častého miešania vychladíme.

Z mlieka, vanilkového cukru a pudingu uvaríme...

10. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 100 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

Maslo vymiešame s cukrom....

11. 

Maslo s pudingom vychladeným na izbovú teplotu spolu vyšľaháme a nanesieme na korpus. Rovnomerne rozotrieme. Vložíme na chvíľu do chladničky...

Maslo s pudingom vychladeným na izbovú teplotu...

12. 

poleva cukrárska čokoládová 200 gramov

... a rozpustíme čokoládovú polevu.

... a rozpustíme čokoládovú polevu....

13. 

Polevu nalejeme na zákusok a rozotrieme.

Polevu nalejeme na zákusok a rozotrieme....

14. 

Keď trochu zatuhne jemne ju poprekrajujeme a dáme zákusok stuhnúť do chladničky. Pokiaľ nám poleva stuhne veľmi musíme ju krájať pomaly, opakovaným nahrievaním noža v horúcej vode.

Keď trochu zatuhne jemne ju poprekrajujeme a...

15. 

Zákusok stačí nechať pol hodinu stuhnúť v chladničke a už sa dá po predznačených kockách na čokoláde dokrájať. Servírujeme ozdobený zelenými lístočkami stévie alebo mäty.

Zákusok stačí nechať pol hodinu stuhnúť v...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť