svetvomne.sk

Krémové broskyňové rezy

Krémové broskyňové rezy

    

Tieto úžasne dobré zákusky sú známe aj pod názvom Florida rezy. Náš recept na ich prípravu je skvelý a zaručene vás nesklame.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:  Zákusky  

 

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov  puding vanilkový - prášok 74 gramov  múka hladká 25 gramov

V mlieku rozmiešame pudingový prášok a múku.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 600 mililitrov  cukor kryštálový 150 gramov

Mlieko s cukrom privedieme do varu.

3. 

Prilejeme rozmiešaný puding s múkou a uvaríme hustú kašu. Necháme, za častého premiešavania, chladnúť. Počas chladnutia si pripravíme korpus.

4. 

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor kryštálový 100 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

5. 

vaječný bielok 5 kusov  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

6. 

múka polohrubá 120 gramov  kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka

Múku zmiešame s kypriacim práškom.

7. 

voda 4 polievkové lyžice  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice

Do vyšľahaných vajec zamiešame vodu, olej a striedavo vmiešame múku a sneh z bielkov.

8. 

Cesto rovnomerne rozotrieme na plech (22x32 cm) vyložený papierom na pečenie.

9. 

Pečieme 12 min. pri teplote 180°C.

10. 

rum tmavý 2 polievkové lyžice

Do vlažného pudingu zamiešame rum.

11. 

maslo 250 gramov

Zašľaháme zmäknuté maslo.

12. 

broskyne kompótované 500 gramov

Broskyne nakrájame na kúsky.

13. 

džem marhuľový 1 polievková lyžica

Z upečeného korpusu odstránime papier na pečenie. Obrátime ho a vložíme do plechu, v ktorom sa piekol a ktorý opäť vyložíme papierom na pečenie. Jemne potrieme džemom. Nanesieme polovicu plnky.

14. 

Na prvú vrstvu plnky rozložíme broskyne a rozotrieme druhú časť plnky. Dáme na hodinu stuhnúť do chladničky.

15. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  stužovač šľahačky 2 balíčky  cukor práškový 1 polievková lyžica

Smotanu vyšľaháme a zašľaháme stužovače. Ak nemáme radi šľahačku bez cukru, môžeme do nej zašľahať trochu cukru.

16. 

Časť šľahačky (asi 2-3 lyžice) naplníme do cukrárenského vrecka s vloženou väčšou zdobiacou špičkou. Ostatnú natrieme na plnku. Opäť zákusok vložíme do chladničky a necháme ďalej 2-3 hodiny tuhnúť.

17. 

čokoláda 85%

Čokoládu (najlepšie škrabkou na zeleninu) nastrúhame.

18. 

Zákusok nakrájame. Posypeme pripravenou čokoládou.

19. 

Ozdobíme špičkami šľahačky.

Dobrú chuť!

broskyne kompótované500gramov
cukor kryštálový250gramov
cukor práškový1polievková lyžica
džem marhuľový1polievková lyžica
kypriaci prášok do pečiva½balíčka
maslo250gramov
mlieko plnotučné 3,5%800mililitrov
múka hladká25gramov
múka polohrubá120gramov
olej slnečnicový2polievkové lyžice
puding vanilkový - prášok74gramov
rum tmavý2polievkové lyžice
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
soľ1štipka
stužovač šľahačky2balíčky
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov
voda4polievkové lyžice
čokoláda 85%-

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť