svetvomne.sk

Krémové broskyňové rezy

     

Tieto úžasne dobré zákusky sú známe aj pod názvom Florida rezy. Náš recept na ich prípravu je skvelý a zaručene vás nesklame.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 
Broskyne kompótované500gramov
Cukor kryštálový250gramov
Cukor práškový1polievková lyžica
Džem marhuľový1polievková lyžica
Kypriaci prášok do pečiva½balíčka
Maslo250gramov
Mlieko plnotučné 3,5%800mililitrov
Múka hladká25gramov
Múka polohrubá120gramov
Olej slnečnicový2polievkové lyžice
Puding vanilkový - prášok74gramov
Rum tmavý2polievkové lyžice
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
Soľ1štipka
Stužovač šľahačky2balíčky
Vaječný bielok5kusov
Vaječný žĺtok5kusov
Voda4polievkové lyžice
Čokoláda 85%

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 200 ml  puding vanilkový - prášok 74 g  múka hladká 25 g

V mlieku rozmiešame pudingový prášok a múku.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 600 ml  cukor kryštálový 150 g

Mlieko s cukrom privedieme do varu.

3. 

Prilejeme rozmiešaný puding s múkou a uvaríme hustú kašu. Necháme, za častého premiešavania, chladnúť. Počas chladnutia si pripravíme korpus.

4. 

vaječný žĺtok 5 ks  cukor kryštálový 100 g

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

5. 

vaječný bielok 5 ks  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

6. 

múka polohrubá 120 g  kypriaci prášok do pečiva ½ bal

Múku zmiešame s kypriacim práškom.

7. 

voda 4 PL  olej slnečnicový 2 PL

Do vyšľahaných vajec zamiešame vodu, olej a striedavo vmiešame múku a sneh z bielkov.

8. 

Cesto rovnomerne rozotrieme na plech (22x32 cm) vyložený papierom na pečenie.

9. 

Pečieme 12 min. pri teplote 180°C.

10. 

rum tmavý 2 PL

Do vlažného pudingu zamiešame rum.

11. 

maslo 250 g

Zašľaháme zmäknuté maslo.

12. 

broskyne kompótované 500 g

Broskyne nakrájame na kúsky.

13. 

džem marhuľový 1 PL

Z upečeného korpusu odstránime papier na pečenie. Obrátime ho a vložíme do plechu, v ktorom sa piekol a ktorý opäť vyložíme papierom na pečenie. Jemne potrieme džemom. Nanesieme polovicu plnky.

14. 

Na prvú vrstvu plnky rozložíme broskyne a rozotrieme druhú časť plnky. Dáme na hodinu stuhnúť do chladničky.

15. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 ml  stužovač šľahačky 2 bal  cukor práškový 1 PL

Smotanu vyšľaháme a zašľaháme stužovače. Ak nemáme radi šľahačku bez cukru, môžeme do nej zašľahať trochu cukru.

16. 

Časť šľahačky (asi 2-3 lyžice) naplníme do cukrárenského vrecka s vloženou väčšou zdobiacou špičkou. Ostatnú natrieme na plnku. Opäť zákusok vložíme do chladničky a necháme ďalej 2-3 hodiny tuhnúť.

17. 

čokoláda 85%

Čokoládu (najlepšie škrabkou na zeleninu) nastrúhame.

18. 

Zákusok nakrájame. Posypeme pripravenou čokoládou.

19. 

Ozdobíme špičkami šľahačky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť