svetvomne.sk

Krémové broskyňové rezy

    

Tieto úžasne dobré zákusky sú známe aj pod názvom Florida rezy. Náš recept na ich prípravu je skvelý a zaručene vás nesklame.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 
broskyne kompótované500gramov
cukor kryštálový250gramov
cukor práškový1polievková lyžica
džem marhuľový1polievková lyžica
kypriaci prášok do pečiva½balíčka
maslo250gramov
mlieko plnotučné 3,5%800mililitrov
múka hladká25gramov
múka polohrubá120gramov
olej slnečnicový2polievkové lyžice
puding vanilkový - prášok74gramov
rum tmavý2polievkové lyžice
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
soľ1štipka
stužovač šľahačky2balíčky
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov
voda4polievkové lyžice
čokoláda 85%-

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov  puding vanilkový - prášok 74 gramov  múka hladká 25 gramov

V mlieku rozmiešame pudingový prášok a múku.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 600 mililitrov  cukor kryštálový 150 gramov

Mlieko s cukrom privedieme do varu.

3. 

Prilejeme rozmiešaný puding s múkou a uvaríme hustú kašu. Necháme, za častého premiešavania, chladnúť. Počas chladnutia si pripravíme korpus.

4. 

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor kryštálový 100 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

5. 

vaječný bielok 5 kusov  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

6. 

múka polohrubá 120 gramov  kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka

Múku zmiešame s kypriacim práškom.

7. 

voda 4 polievkové lyžice  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice

Do vyšľahaných vajec zamiešame vodu, olej a striedavo vmiešame múku a sneh z bielkov.

8. 

Cesto rovnomerne rozotrieme na plech (22x32 cm) vyložený papierom na pečenie.

9. 

Pečieme 12 min. pri teplote 180°C.

10. 

rum tmavý 2 polievkové lyžice

Do vlažného pudingu zamiešame rum.

11. 

maslo 250 gramov

Zašľaháme zmäknuté maslo.

12. 

broskyne kompótované 500 gramov

Broskyne nakrájame na kúsky.

13. 

džem marhuľový 1 polievková lyžica

Z upečeného korpusu odstránime papier na pečenie. Obrátime ho a vložíme do plechu, v ktorom sa piekol a ktorý opäť vyložíme papierom na pečenie. Jemne potrieme džemom. Nanesieme polovicu plnky.

14. 

Na prvú vrstvu plnky rozložíme broskyne a rozotrieme druhú časť plnky. Dáme na hodinu stuhnúť do chladničky.

15. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  stužovač šľahačky 2 balíčky  cukor práškový 1 polievková lyžica

Smotanu vyšľaháme a zašľaháme stužovače. Ak nemáme radi šľahačku bez cukru, môžeme do nej zašľahať trochu cukru.

16. 

Časť šľahačky (asi 2-3 lyžice) naplníme do cukrárenského vrecka s vloženou väčšou zdobiacou špičkou. Ostatnú natrieme na plnku. Opäť zákusok vložíme do chladničky a necháme ďalej 2-3 hodiny tuhnúť.

17. 

čokoláda 85%

Čokoládu (najlepšie škrabkou na zeleninu) nastrúhame.

18. 

Zákusok nakrájame. Posypeme pripravenou čokoládou.

19. 

Ozdobíme špičkami šľahačky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť