Krémové broskyňové rezy
Tieto úžasne dobré zákusky sú známe aj pod názvom Florida rezy. Náš recept na ich prípravu je skvelý a zaručene vás nesklame.
recept,fotorecept,mlieko plnotučné 3,5%,mlieko plnotučné 3,5%,puding vanilkový - prášok,cukor kryštálový,cukor kryštálový,rum tmavý,maslo,broskyne kompótované,čokoláda 85%,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
broskyne kompótované | 500 | gramov | |
cukor kryštálový | 250 | gramov | |
cukor práškový | 1 | polievková lyžica | |
džem marhuľový | 1 | polievková lyžica | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ | balíčka | |
maslo | 250 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 800 | mililitrov | |
múka hladká | 25 | gramov | |
múka polohrubá | 120 | gramov | |
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
puding vanilkový - prášok | 74 | gramov | |
rum tmavý | 2 | polievkové lyžice | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
soľ | 1 | štipka | |
stužovač šľahačky | 2 | balíčky | |
vaječný bielok | 5 | kusov | |
vaječný žĺtok | 5 | kusov | |
voda | 4 | polievkové lyžice | |
čokoláda 85% | - |
Recept
1.
mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov • puding vanilkový - prášok 74 gramov • múka hladká 25 gramov
V mlieku rozmiešame pudingový prášok a múku.
2.
mlieko plnotučné 3,5% 600 mililitrov • cukor kryštálový 150 gramov
Mlieko s cukrom privedieme do varu.
3.
Prilejeme rozmiešaný puding s múkou a uvaríme hustú kašu. Necháme, za častého premiešavania, chladnúť. Počas chladnutia si pripravíme korpus.
6.
múka polohrubá 120 gramov • kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka
Múku zmiešame s kypriacim práškom.
7.
voda 4 polievkové lyžice • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice
Do vyšľahaných vajec zamiešame vodu, olej a striedavo vmiešame múku a sneh z bielkov.
8.
Cesto rovnomerne rozotrieme na plech (22x32 cm) vyložený papierom na pečenie.
9.
Pečieme 12 min. pri teplote 180°C.
13.
džem marhuľový 1 polievková lyžica
Z upečeného korpusu odstránime papier na pečenie. Obrátime ho a vložíme do plechu, v ktorom sa piekol a ktorý opäť vyložíme papierom na pečenie. Jemne potrieme džemom. Nanesieme polovicu plnky.
14.
Na prvú vrstvu plnky rozložíme broskyne a rozotrieme druhú časť plnky. Dáme na hodinu stuhnúť do chladničky.
15.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • stužovač šľahačky 2 balíčky • cukor práškový 1 polievková lyžica
Smotanu vyšľaháme a zašľaháme stužovače. Ak nemáme radi šľahačku bez cukru, môžeme do nej zašľahať trochu cukru.
16.
Časť šľahačky (asi 2-3 lyžice) naplníme do cukrárenského vrecka s vloženou väčšou zdobiacou špičkou. Ostatnú natrieme na plnku. Opäť zákusok vložíme do chladničky a necháme ďalej 2-3 hodiny tuhnúť.
18.
Zákusok nakrájame. Posypeme pripravenou čokoládou.
19.
Ozdobíme špičkami šľahačky.
Dobrú chuť!