Palacinky s bryndzou
Jemne kysnuté palacinky, plnené slanou plnkou.
recept,fotorecept,bryndza,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 250 | gramov | |
droždie čerstvé | 10 | gramov | |
kôpor | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | - | ||
múka hladká | 250 | gramov | |
smotana sladká na varenie | 100 | mililitrov | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | 100 | mililitrov |
Recept
1. Palacinky
múka hladká 250 gramov • soľ • droždie čerstvé 10 gramov • voda 100 mililitrov • mlieko polotučné 1,5%
Zmiešame múku, soľ, vo vlažnej vode rozpustené droždie a toľko mlieka aby bolo cesto polotekuté. Necháme ho aspoň pol hodinu stáť a potom z neho pečieme na suchej panvici palacinky.
2. Bryndzová plnka
Bryndzu vymiešame s umytým a nadrobno nasekaným kôprom.
3.
Palacinku natrieme plnkou a zložíme do trojuholníka. Môžeme ich ihneď podávať,
4.
smotana sladká na varenie 100 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy
alebo ich poukladáme do plytkej zapekacej misy, zalejeme smotanou na varenie, v ktorej sme rozmiešali vajce a zapečieme v rúre.
Dobrú chuť!