Bryndzové krúpy so špargľou

Zdravé krúpy so zdravou špargľou a zdravou bryndzou. Naozaj zdravý obed či večera. No..., môžete si dať nato opečenú slaninku, ak inak nedáte :)
recept,fotorecept,špargľa zelená,krúpy jačmenné veľké,bryndza,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 250 688 | gramov kcal | |
krúpy jačmenné veľké | 250 875 | gramov kcal | |
pór | 150 69 | gramov kcal | |
smotana kyslá (10% tuku) | 100 118 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
voda | 500 0 | mililitrov kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
špargľa zelená | 300 45 | gramov kcal |
Recept
1.
krúpy jačmenné veľké 250 gramov • voda 500 mililitrov
Krúpy premyjeme, vložíme do hrnca a prilejeme vodu. Varíme 15 - 20 minút, podľa toho či chceme mať krúpky viac či menej rozvarené. Najlepšie sú jemne chrumkavé.


4.
Na poslednú minútu pridáme k nej špičky. Scedíme a pokrájame na malé kúsky.

5.
pór 150 gramov
Pór umyjeme a pokrájame na tenké kolieska. Zamiešame s horúcimi krúpami a necháme prehriať.

6.
Vmiešame špargľu...


Dobrú chuť!