svetvomne.sk

Bryndzové krúpy so špargľou

    

Zdravé krúpy so zdravou špargľou a zdravou bryndzou. Naozaj zdravý obed či večera. No..., môžete si dať nato opečenú slaninku, ak inak nedáte :)

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bryndza250gramov
krúpy jačmenné veľké250gramov
pór150gramov
smotana kyslá (10% tuku)100gramov
soľ-
voda500mililitrov
voda-
špargľa zelená300gramov

1. 

krúpy jačmenné veľké 250 gramov  voda 500 mililitrov

Krúpy premyjeme, vložíme do hrnca a prilejeme vodu. Varíme 15 - 20 minút, podľa toho či chceme mať krúpky viac či menej rozvarené. Najlepšie sú jemne chrumkavé.

2. 

špargľa zelená 300 gramov

Špargľu umyjeme a odrežeme zdrevnatené konce a špičky.

3. 

voda  soľ

Špargľu dáme variť na 4 minúty do vriacej osolenej vody.

4. 

Na poslednú minútu pridáme k nej špičky. Scedíme a pokrájame na malé kúsky.

5. 

pór 150 gramov

Pór umyjeme a pokrájame na tenké kolieska. Zamiešame s horúcimi krúpami a necháme prehriať.

6. 

Vmiešame špargľu...

7. 

bryndza 250 gramov  smotana kyslá (10% tuku) 100 gramov

...a bryndzu rozmiešanú so smotanou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť