Bryndzové krúpy so špargľou
Zdravé krúpy so zdravou špargľou a zdravou bryndzou. Naozaj zdravý obed či večera. No..., môžete si dať nato opečenú slaninku, ak inak nedáte :)
recept,fotorecept,špargľa zelená,krúpy jačmenné veľké,bryndza,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlepkové,Vegetariánske recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 250 | gramov | |
krúpy jačmenné veľké | 250 | gramov | |
pór | 150 | gramov | |
smotana kyslá (10% tuku) | 100 | gramov | |
soľ | - | ||
voda | 500 | mililitrov | |
voda | - | ||
špargľa zelená | 300 | gramov |
Recept
1.
krúpy jačmenné veľké 250 gramov • voda 500 mililitrov
Krúpy premyjeme, vložíme do hrnca a prilejeme vodu. Varíme 15 - 20 minút, podľa toho či chceme mať krúpky viac či menej rozvarené. Najlepšie sú jemne chrumkavé.
4.
Na poslednú minútu pridáme k nej špičky. Scedíme a pokrájame na malé kúsky.
5.
pór 150 gramov
Pór umyjeme a pokrájame na tenké kolieska. Zamiešame s horúcimi krúpami a necháme prehriať.
6.
Vmiešame špargľu...
Dobrú chuť!