RECEPTY

Hlivový paprikáš

Hlivový paprikáš

Zdravý obed z hlivy ustricovej. Podávame s cestovinami alebo s haluškami.

recept,fotorecept,hliva ustricová,Bezmäsité hlavné jedlá

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Halušky recept-
cibuľka jarná100gramov
hliva ustricová800gramov
korenie rasca drvená1čajová lyžička
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká2polievkové lyžice
olej olivový4polievkové lyžice
paprika červená mletá2čajové lyžičky
smotana sladká na varenie200mililitrov
soľ2čajové lyžičky
voda400mililitrov

 

Recept

1. 

cibuľka jarná 100 gramov  olej olivový 4 polievkové lyžice

Cibuľku očistíme a pokrájame na kolieska. Môžeme použiť aj klasickú žltú cibuľu. Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a chvíľu ju opražíme.

2. 

hliva ustricová 800 gramov

Hlivu umyjeme, očistíme a pokrájame na malé kúsky.

3. 

soľ 2 čajové lyžičky  korenie rasca drvená 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  voda 400 mililitrov

Pokrájanú hlivu dáme dusiť k cibuli. Pridáme soľ, rascu a mletú červenú papriku, premiešame. Zalejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 20 minút.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  smotana sladká na varenie 200 mililitrov  múka hladká 2 polievkové lyžice  Halušky recept

V mlieku rozmiešame smotanu a hladkú múku, prilejeme k hlive a uvedieme do varu.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť