svetvomne.sk

Hlivový paprikáš

Zdravý obed z hlivy ustricovej. Podávame s cestovinami alebo s haluškami.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cibuľka jarná100gramov
Hliva ustricová800gramov
Korenie rasca drvená1čajová lyžička
Mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
Múka hladká2polievkové lyžice
Olej olivový4polievkové lyžice
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Smotana sladká na varenie200mililitrov
Soľ2čajové lyžičky
Voda400mililitrov
Halušky

1. 

cibuľka jarná 100 g  olej olivový 4 PL

Cibuľku očistíme a pokrájame na kolieska. Môžeme použiť aj klasickú žltú cibuľu. Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a chvíľu ju opražíme.

2. 

hliva ustricová 800 g

Hlivu umyjeme, očistíme a pokrájame na malé kúsky.

3. 

soľ 2 ČL  korenie rasca drvená 1 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  voda 400 ml

Pokrájanú hlivu dáme dusiť k cibuli. Pridáme soľ, rascu a mletú červenú papriku, premiešame. Zalejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 20 minút.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 200 ml  smotana sladká na varenie 200 ml  múka hladká 2 PL  Halušky recept

V mlieku rozmiešame smotanu a hladkú múku, prilejeme k hlive a uvedieme do varu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť