svetvomne.sk

Cannelloni s tekvicou

    

Rúrkovité cestoviny plnené tekvicovou smesou a zapečené s bešamelom.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesnak2strúčiky
cibuľa150gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
maslo30gramov
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
múka hladká100gramov
olej olivový2polievkové lyžice
petržlenová vňať1polievková lyžica
soľ1čajová lyžička
syr Parmezán100gramov
syr tavený200gramov
tekvica maslová600gramov
voda300mililitrov

1. Tekvicu nastrúhame

tekvica maslová 600 gramov

Tekvicu očistíme, odstránime jadierka a nahrubo nastrúhame.

Tekvicu nastrúhame

2. Opečieme

cibuľa 150 gramov  cesnak 2 strúčiky  olej olivový 2 polievkové lyžice  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Cibuľu a cesnak očistíme, nadrobno nakrájame a na panvičke na oleji zľahka opečieme. Pridáme tekvicovú dužinu, všetko spolu opekáme 10 minút. Zmes okoreníme a osolíme.

Opečieme

3. Pridáme petržlenovú vňať a syr

petržlenová vňať 1 polievková lyžica  syr tavený 200 gramov

Do zmesi pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a tavený syr v črievku.

Pridáme petržlenovú vňať a syr

4. Posypeme parmezánom

syr Parmezán 50 gramov

Posypeme strúhaným parmezánom. Všetko spolu poriadne premiešame. Tekvicovú zmes na chvíľu odložíme bokom a pripravíme bešamelovú omáčku.

Posypeme parmezánom

5. Bešamelová omáčka

maslo 30 gramov  múka hladká 100 gramov  mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  voda 300 mililitrov

V rajničke roztopím maslo na ktorom opražíme hladkú múku a následne zalejeme mliekom a vodou. Varíme kým sa nespravím kaša. Ak sa urobia hrčky, pomocou sitka ich precedíme.

Bešamelová omáčka

6. Cannelloni plníme tekvicovou zmesou

Polovicu bešamelovej omáčky vylejeme do zapekacej misy. Cannelloni plníme tekvicovou zmesou.

Cannelloni plníme tekvicovou zmesou

7. Zapekáme

syr Parmezán 50 gramov

Zvyšnú polovicu bešamelu vylejeme na naplnené a do zapekacej misy uložené cannelloni. Pečieme na 200 °C 30 minút. Cannelloni zasypeme strúhaným parmezánom a necháme ešte 10 minút zapiecť.

Zapekáme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť