Pórový nákyp s tekvicou
Chuťovo zaujímavý pór s tekvicou je výborna bezmäsitá lahôdka. Výborný je aj na studeno.
recept,fotorecept,tekvica maslová,pór,Bezmäsité hlavné jedlá,,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
korenie biele mleté | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | 15 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka polohrubá | 150 | gramov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
pór | 1 | kus | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
tekvica maslová | 300 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1. Pór orestujeme
pór 1 kus • korenie biele mleté • olej olivový 2 polievkové lyžice
Jeden stredne veľký pór nakrájame na kolieska a orestujeme na panvici približne 10 minút, kým nezmäknú. Pridáme štipku bieleho korenia.
2. Tekvicu nastrúhame
soľ 1 čajová lyžička • tekvica maslová 300 gramov
Tekvicu ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Vmiešame ju do panvice s pórom a chvíľu cca 5 minút ďalej restujeme. Osolíme.
3. Príprava cestíčka
vajce slepačie 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • kypriaci prášok do pečiva 15 gramov • múka polohrubá 150 gramov
V mise vymiešame vajcia, mlieko a múku na hladké cestíčko. Na koniec primiešame kypriaci prášok a vmiešame orestovaný pór s tekvicou.
4. Vylejeme do zapekacej misy
Zmes vyleje do zapekacej misy.
5. Pečieme
Pečieme 40 minút na 180 °C.
Dobrú chuť!