svetvomne.sk

Pórový nákyp s tekvicou

Chuťovo zaujímavý pór s tekvicou je výborna bezmäsitá lahôdka. Výborný je aj na studeno.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Korenie biele mleté
Kypriaci prášok do pečiva15gramov
Mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
Múka polohrubá150gramov
Olej olivový2polievkové lyžice
Pór1kus
Soľ1čajová lyžička
Tekvica maslová300gramov
Vajce slepačie2kusy

1. Pór orestujeme

pór 1 ks  korenie biele mleté  olej olivový 2 PL

Jeden stredne veľký pór nakrájame na kolieska a orestujeme na panvici približne 10 minút, kým nezmäknú. Pridáme štipku bieleho korenia.

Pór orestujeme

2. Tekvicu nastrúhame

soľ 1 ČL  tekvica maslová 300 g

Tekvicu ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Vmiešame ju do panvice s pórom a chvíľu cca 5 minút ďalej restujeme. Osolíme.

Tekvicu nastrúhame

3. Príprava cestíčka

vajce slepačie 2 ks  mlieko polotučné 1,5% 300 ml  kypriaci prášok do pečiva 15 g  múka polohrubá 150 g

V mise vymiešame vajcia, mlieko a múku na hladké cestíčko. Na koniec primiešame kypriaci prášok a vmiešame orestovaný pór s tekvicou.

Príprava cestíčka

4. Vylejeme do zapekacej misy

Zmes vyleje do zapekacej misy.

Vylejeme do zapekacej misy

5. Pečieme

Pečieme 40 minút na 180 °C.

Pečieme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť