Pórový nákyp s tekvicou

Chuťovo zaujímavý pór s tekvicou je výborna bezmäsitá lahôdka. Výborný je aj na studeno.
recept,fotorecept,tekvica maslová,pór,Bezmäsité hlavné jedlá,
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
korenie biele mleté | 0 ?? | kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 15 12 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 144 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 150 534 | gramov kcal | |
olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
pór | 1 ?? | kus kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
tekvica maslová | 300 ?? | gramov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1. Pór orestujeme
pór 1 kus • korenie biele mleté • olej olivový 2 polievkové lyžice
Jeden stredne veľký pór nakrájame na kolieska a orestujeme na panvici približne 10 minút, kým nezmäknú. Pridáme štipku bieleho korenia.

2. Tekvicu nastrúhame
soľ 1 čajová lyžička • tekvica maslová 300 gramov
Tekvicu ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Vmiešame ju do panvice s pórom a chvíľu cca 5 minút ďalej restujeme. Osolíme.

3. Príprava cestíčka
vajce slepačie 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • kypriaci prášok do pečiva 15 gramov • múka polohrubá 150 gramov
V mise vymiešame vajcia, mlieko a múku na hladké cestíčko. Na koniec primiešame kypriaci prášok a vmiešame orestovaný pór s tekvicou.

4. Vylejeme do zapekacej misy
Zmes vyleje do zapekacej misy.

5. Pečieme
Pečieme 40 minút na 180 °C.

Dobrú chuť!