svetvomne.sk

Pórový nákyp s tekvicou

    

Chuťovo zaujímavý pór s tekvicou je výborna bezmäsitá lahôdka. Výborný je aj na studeno.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
korenie biele mleté-
kypriaci prášok do pečiva15gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka polohrubá150gramov
olej olivový2polievkové lyžice
pór1kus
soľ1čajová lyžička
tekvica maslová300gramov
vajce slepačie2kusy

1. Pór orestujeme

pór 1 kus  korenie biele mleté  olej olivový 2 polievkové lyžice

Jeden stredne veľký pór nakrájame na kolieska a orestujeme na panvici približne 10 minút, kým nezmäknú. Pridáme štipku bieleho korenia.

Pór orestujeme

2. Tekvicu nastrúhame

soľ 1 čajová lyžička  tekvica maslová 300 gramov

Tekvicu ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Vmiešame ju do panvice s pórom a chvíľu cca 5 minút ďalej restujeme. Osolíme.

Tekvicu nastrúhame

3. Príprava cestíčka

vajce slepačie 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  kypriaci prášok do pečiva 15 gramov  múka polohrubá 150 gramov

V mise vymiešame vajcia, mlieko a múku na hladké cestíčko. Na koniec primiešame kypriaci prášok a vmiešame orestovaný pór s tekvicou.

Príprava cestíčka

4. Vylejeme do zapekacej misy

Zmes vyleje do zapekacej misy.

Vylejeme do zapekacej misy

5. Pečieme

Pečieme 40 minút na 180 °C.

Pečieme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť