svetvomne.sk

Tekvicové vafle

     

Jemné tekvicové vafle s vôňou škorice a kardamónu.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor trstinový20gramov
Jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čl
Kardamón mletý½čajovej lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
Múka hladká350G
Olej slnečnicový4polievkové lyžice
Tekvica maslová400gramov
Vajce slepačie3KS
Škorica mletá½čajovej lyžičky

1. 

tekvica maslová 400 g

Tekvicu (môže byť aj tekvica hokaido) ošúpeme, pokrájame a 10 minút podusíme v hrnci.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  vajce slepačie 3 KS  olej slnečnicový 4 PL

Mäkkú tekvicu vložíme do mixéra, pridáme studené mlieko a premixujeme. Potom pridáme vajíčka, olej...

3. 

cukor trstinový 20 g  škorica mletá ½ ČL  kardamón mletý ½ ČL

...cukor a koreniny. Opäť premixujeme.

4. 

múka hladká 350 G  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čl

Tekutý základ preložíme do hlbšej nádoby, pridáme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a vymiešame hladké, jemne husté cestíčko.

5. 

Rozohrejeme vaflovač a cesto (asi 80 g na jednu vaflu), vkladáme a rozotierame do foriem.

6. 

Vaflovač uzatvoríme a 5 minút vafle pečieme. Podávame ľahko pocukrované.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť