Pudingový Halloween pohár

Bubububu strašidelná sladučká dobrota. Pre dospelých polejeme vrchnú vrstvu "hliny" rumom podľa chuti :)
recept,fotorecept,puding čokoládový - prášok,Dezerty v pohári,Halloween,
Dezerty v pohári
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 80 322 | gramov kcal | |
cukor práškový | 60 233 | gramov kcal | |
gumové cukríky - červíky | 100 ?? | gramov kcal | |
kakao - prášok | 2 62 | polievkové lyžice kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 750 360 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 60 214 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
poťahová hmota cukrárenská biela | 50 ?? | gramov kcal | |
puding čokoládový - prášok | 90 ?? | gramov kcal | |
rum tmavý | 2 72 | polievkové lyžice kcal | |
vaječný bielok | 2 34 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 2 114 | kusy kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal | |
škrob kukuričný | ½ 10 | čajovej lyžičky kcal |
Recept
1. Korpus Hlina
vaječný žĺtok 2 kusy • cukor práškový 60 gramov • rum tmavý 2 polievkové lyžice • vaječný bielok 2 kusy
Žĺtky vymiešame s cukrom a rumom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.



4.
múka polohrubá 60 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Múku pomiešame s kypriacim práškom a postupne...

5.
... ju striedavo so snehom z bielkov zamiešame do cesta.

6.
Cesto vylejeme do formy (napr.na srnčí chrbát) vymazanej maslom a vysypanej múkou.

7.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

8. Puding
mlieko polotučné 1,5% 750 mililitrov • cukor kryštálový 80 gramov • puding čokoládový - prášok 90 gramov
Polovicu mlieka s cukrom privedieme do varu. V druhej polovici rozmiešame pudingový prášok a vlejeme ho do mlieka. Uvaríme hustejší puding.

9.
Horúci puding rozdelíme do pohárov (výška 7cm, priemer 7 cm).

10.
Korpus vyklopíme z formy a podrvíme rukami.

11.
gumové cukríky - červíky 100 gramov
Podrvený korpus navrstvíme na puding, pričom do neho naaranžujeme cukríky v tvare červíkov.

12.
Poháre necháme úplne vychladnúť a môžeme ich podávať, alebo ich prizdobíme ešte fondánovými duchmi.

13.
poťahová hmota cukrárenská biela 50 gramov • škrob kukuričný ½ čajovej lyžičky
Fondán rozvaľkáme na doske vysypanej kukuričným škrobom. Poprekladáme na 4 časti. Pomocou papierovej formy, alebo len tak podľa fantázie vykrojíme cez všetky 4 vrstvy postavičku ducha.

14.
Duchov podľa potreby po rozložení dotvarujeme a z rozpustenej čokolády im pomocou špajdle nakreslíme oči a ústa.

15.
Do pohárov zapichneme primerane veľkú špajdľu a duchov pri aranžovaní na ňu oprieme.

Dobrú chuť!