RECEPTY

Marcipánové pavúky

Marcipánové pavúky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Na školskú Halloween strašidelnú párty :)

recept,fotorecept,marcipán,čokoláda,Suché pečivo,Halloween,

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

1 h. 45 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový80gramov
cukor vanilkový2čajové lyžičky
kakao - prášok1polievková lyžica
kypriaci prášok do pečiva1.5čajovej lyžičky
marcipán200gramov
maslo80gramov
múka hladká200gramov
poťahová hmota cukrárenská biela-
vajce slepačie1kus
čokoláda-

 

Recept

1. Krehké korpusy

maslo 80 gramov  cukor práškový 80 gramov  cukor vanilkový 2 čajové lyžičky

Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom.

Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým...

2. 

vajce slepačie 1 kus

Vmiešame vajíčko...

Vmiešame vajíčko......

3. 

múka hladká 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1.5 čajovej lyžičky

...a múku s kypriacim práškom.

...a múku s kypriacim práškom....

4. 

Vypracujeme cesto a uložíme na pol hodinu do chladničky.

Vypracujeme cesto a uložíme na pol hodinu do...

5. Marcipánové telá pavúkov

marcipán 200 gramov  kakao - prášok 1 polievková lyžica

Marcipán s kakaom spolu zmiesime.

Marcipán s kakaom spolu zmiesime....

6. 

Vytvoríme z neho valček dlhý asi 25 cm. Valček pokrájame na 1 cm kúsky. Z kúskov vytvoríme guľôčky a uložíme do chladničky.

Vytvoríme z neho valček dlhý asi 25 cm. Valček...

7. Pečenie korpusov

Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na polovicu a z každej polovice vytvoríme valček s priemerom 2,5 cm. Valčeky pokrájame na 2,5 cm široké kúsky. Z kúskov vytvoríme guľôčky.

Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na...

8. 

Z guľôčok vytvárame v dlani kolieska a kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Koncom valčeka urobíme v strede koliesok priehlbinu.

Z guľôčok vytvárame v dlani kolieska a...

9. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 12-15 minút.

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 12-15...

10. Tvorenie pavúkov

čokoláda

Rozpustenou čokoládou nakreslíme na vychladené korpusy nôžky.

Rozpustenou čokoládou nakreslíme na vychladené...

11. 

Do priehlbiny vložíme mierne sploštenú marcipánovú guľôčku.

Do priehlbiny vložíme mierne sploštenú...

12. 

poťahová hmota cukrárenská biela

Z fondánu vytvoríme v dlani malinké guľôčky...

Z fondánu vytvoríme v dlani malinké...

13. 

...a tie aplikujeme ako oči na telá pavúčikov, pričom ich jemne sploštíme.

...a tie aplikujeme ako oči na telá pavúčikov,...

14. 

Pomocou štetca namočeného v čokoláde oči dotvoríme.

Pomocou štetca namočeného v čokoláde oči...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť