svetvomne.sk

Marcipánové srdiečka s mandľovou polevou

Marcipánové srdiečka s mandľovou polevou

    

Jemné maslové pečivo, plné mandľovej vône a chuti.

recept,fotorecept,mandle mleté,marcipán,mandľový likér - Amaretto,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

Recept

1. 

mandle mleté 100 gramov  múka hladká 200 gramov  cukor práškový 80 gramov  maslo 180 gramov  vaječný žĺtok 1 kus

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, nasekané maslo, žĺtok a mleté mandle. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.

2. 

Vykrajovacia formička Srdce ø 5 cm

Cesto rozvaľkáme asi na 5 milimetrov a vykrajujeme srdiečka. Pomocou noža ich poprekladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

3. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

4. 

marcipán 200 gramov  škrob kukuričný

Vykrajovacia formička Srdce ø 5 cm

Marcipánovú hmotu rozvaľkáme, na doske posypanej trochou kukuričného škrobu, na hrúbku asi 3-4 milimetrov. Z hmoty vykrajujeme srdiečka.

5. 

džem malinový

Upečené srdiečko potrieme jemne džemom, zakryjeme srdiečkom z marcipánu a na vrch položíme upečené srdiečko.

6. 

mandľový likér - Amaretto 3 polievkové lyžice  cukor práškový 150 gramov

Polevu pripravíme rozmiešaním cukru v likéri.

7. 

cukrárenské zdobenie - pestré

Srdiečka čiastočne namáčame do polevy, ozdobíme a necháme polevu preschnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť