svetvomne.sk

Marcipánové mačacie očká

    

Vianočné marcipánové koláčiky máčané v čokoláde.

Kuchtil

Počet porcií

45

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

múka hladká 375 gramov  cukor práškový 100 gramov  soľ 1 štipka  smotana kyslá (14-18% tuku) 75 gramov  vajce slepačie 2 kusy  maslo 150 gramov

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

2. 

Vypracujeme cesto a necháme v chlade najmenej hodinu stuhnúť.

3. 

marcipán 150 gramov

Do misy vložíme marcipán.

4. 

citrónová šťava 2 polievkové lyžice  vaječný bielok 1 kus

Pridáme citrónovú šťavu, 2/3 rozmiešaného vaječného bielka a vymiešame.

5. 

orechy lieskové mleté 150 gramov

Prisypeme orechy a zamiešame.

6. 

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť 45x30 cm

7. 

Na cesto rovnomerne rozotrieme plnku. Cesto stočíme, od širšieho kraja z jednej aj z druhej strany, do stredu.

8. 

V strede potrieme cesto zbytkom rozšľahaného bielka a cestá spojíme. Dvojroládu rozdelíme na dve polovice (pre lepšie uloženie) a dáme na dve hodiny schladiť do chladničky.

9. 

Pokrájame na tenšie, asi 6-7 mm široké, plátky.

10. 

Plátky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

11. 

Pečieme 15 min. pri teplote 190°C.

12. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 50 mililitrov  čokoláda na varenie 55% 75 gramov

Pripravíme si čokoládovú polevu zo smotany ktorú zohrejeme vo vodnom kúpeli a rozmiešame v nej čokoládu.

13. 

Do polevy čiastočne namočíme koláčiky...

14. 

...a necháme ich usušiť na mriežke.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť