svetvomne.sk

Marcipánové slimáčiky

Marcipánové slimáčiky

    

Sladučké koláčiky na vianočný stôl.

recept,fotorecept,marcipán,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

Recept

1. 

múka hladká 200 gramov  maslo 100 gramov  jogurt biely 3,5% tuku 50 gramov  vajce slepačie 1 kus  kypriaci prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky

Do misky nasypeme múku, pridáme pokrájané maslo, trochu jogurtu, vajíčko a kypriaci prášok.

2. 

Vypracujeme cesto a necháme ho 30 minút v chlade odpočívať.

3. 

škrob kukuričný  marcipán 250 gramov

Na doske, posypanej kukuričným škrobom, natenko vyvaľkáme marcipán do veľkosti obdĺžnika 30x35 cm. Vložíme do chladničky.

4. 

múka hladká  vaječný bielok 1 kus

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto do tvaru obdĺžnika 32x35cm. Cesto potrieme rožšľahaným bielkom.

5. 

Na cesto položíme stuhnutý marcipán (na spodu zostane asi 2 cm voľný okraj). Opäť potrieme rozšľahaným bielkom.

6. 

mandle mleté 5 polievkových lyžíc

Posypeme mletými mandľami a stočíme do rolády.

7. 

Z rolády krájame kolieska asi 8 mm až 1 cm hrubé. Kladieme a upravujeme ich (ak sme ich pri krájaní zdeformovali) na plechu vyloženom papierom na pečenie.

8. 

Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút pri teplote 180°C.

9. 

Po dôkladnom vychladení skladujeme v chlade a v uzatvárateľnej nádobe, aby neoschli.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť