Rokmi preverený recept na fantastické nepečené karamelovo-orieškové grilážky.
recept,fotorecept,mlieko sladené zahustené (kondenzované),orechy vlašské mleté,tortové oblátky,Suché pečivo,Vianočné recepty,Nepečené
Suché pečivo
Kuchtil
Počet porcií
24
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
1.
cukor kryštálový 300 gramov
Do hrnca so širším dnom nasypeme cukor. Zapneme mierny ohrev a prikryjeme.
2.
Po asi 10 minútach začne cukor karamelizovať. Pozor na intenzitu ohrevu, aby sa neprepálil.
3.
O pár minút sa stratia kryštály cukru a všetok sa zmení na tekutý karamel.
5.
mlieko sladené zahustené (kondenzované) 397 gramov
Postupne vmiešavame kondenzované mlieko a varíme, kým sa hmota nespojí.
7.
tortové oblátky 6 kusov
A môžeme plniť tortové oblátky. Začneme oblátkou a na ňu rovnomerne lyžicou rozotrieme vrstvu griláže.
8.
Na jednu vrstvu asi štyri lyžice.
9.
Zaťažíme kuchynskou doštičkou a necháme stuhnúť.
10.
Po stuhnutí nakrájame na menšie kúsky - hranoly, kocky, alebo trojuholníky.
Dobrú chuť!
cukor kryštálový | 300 | gramov | |
maslo | 250 | gramov | |
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 397 | gramov | |
orechy vlašské mleté | 250 | gramov | |
tortové oblátky | 6 | kusov |