svetvomne.sk

Nepečené čokoládové jednohubky

    

Jednoduchý a rýchly recept na prípravu čokoládovej dobroty s piškótami.

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

piškóty 200 gramov  orechy vlašské mleté 200 gramov  cukor vanilkový 1 kus  cukor práškový 60 gramov  maslo 100 gramov  čokoláda na varenie 55% 100 gramov  vaječný bielok 1 kus  lekvár ríbezľový 2 polievkové lyžice

Rozdrvené piškóty, mleté orechy, vanilkový a práškový cukor, rozpustenú čokoládu, lekvár, vaječný bielok, rum a maslo spolu zamiešame a vypracujeme cesto. Zabalíme do mikroténového vrecúška a odložíme do chladničky asi na hodinu.

2. 

Odležané cesto rozvaľkáme na pocukrovanej doske alebo medzi fóliami na hrúbku asi 1,5 cm a vykrajujeme kocky (4x4cm), alebo rôzne tvary tak, aby boli o niečo väčšie ako piškóta.

3. 

maslo 80 gramov  cukor práškový 4 polievkové lyžice  poleva cukrárska čokoládová

Povrch povykrajovaného cesta namáčame v rozpustenej čokoláde a do stredu nanesieme trochu krému, ktorý si pripravíme nasledovne: maslo s cukrom vyšľaháme dohladka.

4. 

piškóty  káva čierna 1 čajová lyžička  voda 0.2 litra

Uvaríme kávu, do ktorej na sekundu namáčame piškóty a takto ich nalepíme na krém na čokoládový spodok.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť