Karamelovo čokoládové oblátky s arašidmi

Veľmi chutné, nepečené, plnené oblátky.
recept,fotorecept,arašidy pražené nesolené,mlieko sladené zahustené (kondenzované),čokoláda 85%,Suché pečivo,Vianočné recepty,Veľkonočné,Nepečené
Suché pečivo
Kategórie
Suché pečivo › Vianočné recepty › Veľkonočné › Nepečené › Vianočné nepečené dezerty › Vianočné pečivo ›Ingrediencie
Ingrediencie
arašidy pražené nesolené | 150 ?? | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 125 503 | gramov kcal | |
maslo | 125 918 | gramov kcal | |
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 250 810 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 50 156 | mililitrov kcal | |
tortové oblátky | 3 ?? | kusy kcal | |
čokoláda 85% | 50 ?? | gramov kcal |
Recept


3.
...a pomaly ho rozpustíme na karamel.

4.
mlieko sladené zahustené (kondenzované) 250 gramov
Prilejeme sladené kondenzované mlieko a miešame do rozpustenia.


6.
čokoláda 85% 50 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 50 mililitrov
V smotane rozpustíme čokoládu a zamiešame do karamelovej hmoty.

7.
tortové oblátky 3 kusy
Na prvú oblátku (rozmer oblátok 30x15 cm) si nalejeme karamelovo-čokoládovú hmotu a v tenkej vrstve rozotrieme.

8.
Posypeme arašidmi a jemne ich popritláčame. Oblátku odložíme bokom.

9.
Do karamelovo-čokoládovej hmoty v hrnci zamiešame arašidy.

10.
Na doštičku položíme oblátku a rozotrieme na ňu polovicu hmoty.

11.
Na vrstvu arašidovej hmoty položíme druhú oblátku a na ňu rozotrieme druhú polovicu hmoty.

12.
Na vrch položíme oblátku ktorú sme si ako prvú pripravili. Jemne, ale pevne rukami zatlačíme a necháme v chlade stuhnúť.

13.
Oblátky nakrájame na menšie obdĺžniky.

Dobrú chuť!