Karamelovo čokoládové oblátky s arašidmi
Veľmi chutné, nepečené, plnené oblátky.
recept,fotorecept,arašidy pražené nesolené,mlieko sladené zahustené (kondenzované),čokoláda 85%,Suché pečivo,Vianočné recepty,Veľkonočné,Nepečené
Suché pečivo
Kategórie
Suché pečivo Vianočné recepty Veľkonočné Nepečené Vianočné nepečené dezerty Vianočné pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
arašidy pražené nesolené | 150 | gramov | |
cukor kryštálový | 125 | gramov | |
maslo | 125 | gramov | |
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 250 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 50 | mililitrov | |
tortové oblátky | 3 | kusy | |
čokoláda 85% | 50 | gramov |
Recept
3.
...a pomaly ho rozpustíme na karamel.
4.
mlieko sladené zahustené (kondenzované) 250 gramov
Prilejeme sladené kondenzované mlieko a miešame do rozpustenia.
6.
čokoláda 85% 50 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 50 mililitrov
V smotane rozpustíme čokoládu a zamiešame do karamelovej hmoty.
7.
tortové oblátky 3 kusy
Na prvú oblátku (rozmer oblátok 30x15 cm) si nalejeme karamelovo-čokoládovú hmotu a v tenkej vrstve rozotrieme.
8.
Posypeme arašidmi a jemne ich popritláčame. Oblátku odložíme bokom.
9.
Do karamelovo-čokoládovej hmoty v hrnci zamiešame arašidy.
10.
Na doštičku položíme oblátku a rozotrieme na ňu polovicu hmoty.
11.
Na vrstvu arašidovej hmoty položíme druhú oblátku a na ňu rozotrieme druhú polovicu hmoty.
12.
Na vrch položíme oblátku ktorú sme si ako prvú pripravili. Jemne, ale pevne rukami zatlačíme a necháme v chlade stuhnúť.
13.
Oblátky nakrájame na menšie obdĺžniky.
Dobrú chuť!