RECEPTY

Linecké arašidové toliare

Linecké arašidové toliare

Arašidové lepené kolieska, ozdobené čokoládou a vianočným zdobením. Výborná sladká pochúťka.

recept,fotorecept,vaječný bielok,arašidy pražené nesolené,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

arašidy pražené nesolené80gramov
citrónová šťava1polievková lyžica
cukor práškový110gramov
cukrárenské zdobenie-vločky-
džem ríbezľový-
jedlá sóda (sóda bikarbóna)1štipka
maslo80gramov
múka hladká140gramov
múka hladká-
piškóty20gramov
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy
čokoláda-

 

Recept

1. 

múka hladká 140 gramov  maslo 80 gramov  cukor práškový 30 gramov  vaječný žĺtok 2 kusy  citrónová šťava 1 polievková lyžica  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 štipka

Do misy vložíme uvedené suroviny. Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na hodinu do chladničky.

2. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska (priemer asi 4 cm).

3. 

Kolieska poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

4. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

5. 

vaječný bielok 2 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

6. 

cukor práškový 80 gramov  arašidy pražené nesolené 80 gramov  piškóty 20 gramov

Do bielkového snehu vmiešame cukor, najemno nasekané arašidy (najlepšie sa nasekajú v kuchynskom sekáčiku) a podrvené piškóty.

7. 

Na plech vystlaný papierom na pečenie kladieme čajovou lyžičkou malé kôpky. Pri pečení sa roztečú na guľatý tvar.

8. 

Pečieme 10 min. pri teplote 160°C.

9. 

džem ríbezľový

Kolieska pospájame džemom.

10. 

čokoláda  cukrárenské zdobenie-vločky

Ozdobíme podľa fantázie :)

11. 

Necháme deň odstáť a môžeme ponúkať :)

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť