svetvomne.sk

Linecké arašidové toliare

Arašidové lepené kolieska, ozdobené čokoládou a vianočným zdobením. Výborná sladká pochúťka.

 

Počet porcií: 24

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:    

 

 
 

1. 

múka hladká 140 g  maslo 80 g  cukor práškový 30 g  vaječný žĺtok 2 ks  citrónová šťava 1 PL  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 štipka

Do misy vložíme uvedené suroviny. Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na hodinu do chladničky.

2. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska (priemer asi 4 cm).

3. 

Kolieska poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

4. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

5. 

vaječný bielok 2 ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

6. 

cukor práškový 80 g  arašidy pražené nesolené 80 g  piškóty 20 g

Do bielkového snehu vmiešame cukor, najemno nasekané arašidy (najlepšie sa nasekajú v kuchynskom sekáčiku) a podrvené piškóty.

7. 

Na plech vystlaný papierom na pečenie kladieme čajovou lyžičkou malé kôpky. Pri pečení sa roztečú na guľatý tvar.

8. 

Pečieme 10 min. pri teplote 160°C.

9. 

džem ríbezľový

Kolieska pospájame džemom.

10. 

čokoláda  cukrárenské zdobenie-vločky

Ozdobíme podľa fantázie :)

11. 

Necháme deň odstáť a môžeme ponúkať :)

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť