Zasnežené stromčeky
Recept na jemné čokoládové stromčeky ozdobené bielou polevou.
recept,fotorecept,čokoláda 85%,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 80 | gramov | |
kakao - prášok | 1 | polievková lyžica | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
lekvár ríbezľový | 1 | kus | |
maslo | 200 | gramov | |
múka hladká | 300 | gramov | |
poleva cukrárska biela | 100 | gramov | |
vaječný žĺtok | 1 | kus | |
čokoláda 85% | 100 | gramov |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 300 gramov • vaječný žĺtok 1 kus • maslo 200 gramov • cukor práškový 80 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • kakao - prášok 1 polievková lyžica
Múku nasypeme do misy. Pridáme kakao, kypriaci prášok a práškový cukor. Maslo necháme povoliť a nakrájame ho na menšie kúsky. Tie potom spolu s vaječným žĺtkom pridáme do múky.
2. Vymiesime cesto
čokoláda 85% 100 gramov
Nakoniec pridáme najemno nastrúhanú horkú čokoládu. Cesto rukami vymiesime, vytvarujeme guľu ktorú necháme hodinu odpočinúť na chladom mieste.
3. Vykrajujeme
Cesto si rozdelíme na menšie časti, ktoré potom postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske. Vyvaľkané cesto by malo mať na výšku 3 mm. Vykrajujeme hviezdičky troch veľkostí.
4. Pečieme
Hviezdičky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry. Pečieme 10 minút na 150 ° C. Hotové hviezdičky necháme vychladnúť.
5. Lepíme
lekvár ríbezľový 1 kus
Neskôr ich zlepíme lekvárom. Dávame tri hviezdičky na seba aby sme vytvorili stromčeky.
6. Polejeme polevou
poleva cukrárska biela 100 gramov
Stromčeky potom polejeme rozpustenou bielou polevou.
Dobrú chuť!