Husárske gombíky
Tradičné drobné pečivo.
recept,fotorecept,orechy vlašské,lekvár ríbezľový,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 1.5 | polievkovej lyžice | |
cukor vanilkový | 20 | gramov | |
lekvár ríbezľový | 3 | polievkové lyžice | |
maslo | 200 | gramov | |
múka hladká | 300 | gramov | |
orechy vlašské | 100 | gramov | |
vaječný žĺtok | 2 | kusy |
Recept
1.
orechy vlašské 100 gramov • múka hladká 300 gramov • cukor vanilkový 20 gramov • vaječný žĺtok 2 kusy • maslo 200 gramov
Orechy pomelieme a zmiešame ich s múkou, cukrom, žĺtkami a maslom.

2.
Cesto zabalíme do fólie a uložíme na noc do chladničky.

3.
Odpočinuté cesto rozdelíme na štvrtiny a postupne spracujeme. Cesto je dosť tvrdé ale spracovávaním rýchlo povolí. Z kúsku cesta urobíme valček s priemerom asi 3 cm. Pokrájame ho na centimetrové dieliky.

4.
Z každého dieliku urobíme guľôčku a opačným koncom varechy vytvoríme do nej priehlbinu.

5.
Koláčiky poukladáme na plech a vo vyhriatej rúre pri 180°C ich upečieme (10-15 minút).

6.
lekvár ríbezľový 3 polievkové lyžice • cukor práškový 1.5 polievkovej lyžice
Lekvár zmiešame s cukrom.

7.
A naplníme ním vychladené krehké koláčiky. Do každej priehlbiny dáme asi pol čajovej lyžičky džemu.

Dobrú chuť!