svetvomne.sk

Husárske gombíky

     

Tradičné drobné pečivo.

Kuchtil

Počet porcií

50

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cukor práškový1.5polivkovej lyžice
Cukor vanilkový20gramov
Lekvár ríbezľový3polievkové lyžice
Maslo200gramov
Múka hladká300gramov
Orechy vlašské100gramov
Vaječný žĺtok2kusy

1. 

orechy vlašské 100 g  múka hladká 300 g  cukor vanilkový 20 g  vaječný žĺtok 2 ks  maslo 200 g

Orechy pomelieme a zmiešame ich s múkou, cukrom, žĺtkami a maslom.

2. 

Cesto zabalíme do fólie a uložíme na noc do chladničky.

3. 

Odpočinuté cesto rozdelíme na štvrtiny a postupne spracujeme. Cesto je dosť tvrdé ale spracovávaním rýchlo povolí. Z kúsku cesta urobíme valček s priemerom asi 3 cm. Pokrájame ho na centimetrové dieliky.

4. 

Z každého dieliku urobíme guľôčku a opačným koncom varechy vytvoríme do nej priehlbinu.

5. 

Koláčiky poukladáme na plech a vo vyhriatej rúre pri 180°C ich upečieme (10-15 minút).

6. 

lekvár ríbezľový 3 PL  cukor práškový 1.5 PL

Lekvár zmiešame s cukrom.

7. 

A naplníme ním vychladené krehké koláčiky. Do každej priehlbiny dáme asi pol čajovej lyžičky džemu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť