svetvomne.sk

Husárske gombíky

Tradičné drobné pečivo.

 

Počet porcií: 50

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cukor práškový1.5polivkovej lyžice
Cukor vanilkový20gramov
Lekvár ríbezľový3polievkové lyžice
Maslo200gramov
Múka hladká300gramov
Orechy vlašské100gramov
Vaječný žĺtok2kusy

1. 

orechy vlašské 100 g  múka hladká 300 g  cukor vanilkový 20 g  vaječný žĺtok 2 ks  maslo 200 g

Orechy pomelieme a zmiešame ich s múkou, cukrom, žĺtkami a maslom.

2. 

Cesto zabalíme do fólie a uložíme na noc do chladničky.

3. 

Odpočinuté cesto rozdelíme na štvrtiny a postupne spracujeme. Cesto je dosť tvrdé ale spracovávaním rýchlo povolí. Z kúsku cesta urobíme valček s priemerom asi 3 cm. Pokrájame ho na centimetrové dieliky.

4. 

Z každého dieliku urobíme guľôčku a opačným koncom varechy vytvoríme do nej priehlbinu.

5. 

Koláčiky poukladáme na plech a vo vyhriatej rúre pri 180°C ich upečieme (10-15 minút).

6. 

lekvár ríbezľový 3 PL  cukor práškový 1.5 PL

Lekvár zmiešame s cukrom.

7. 

A naplníme ním vychladené krehké koláčiky. Do každej priehlbiny dáme asi pol čajovej lyžičky džemu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť