Kokosové brmbolčeky
Krehké kokosové kolieska plnené lekvárom. Kolieska sú potreté jemným krémom a obalené v kokose. Ideálne ako vianočné pečivo.
recept,fotorecept,maslo,maslo,kokos strúhaný,kokos strúhaný,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 125 | gramov | |
cukor práškový | 3 | polievkové lyžice | |
cukor vanilkový | 20 | gramov | |
kokos strúhaný | 125 | gramov | |
kokos strúhaný | - | ||
lekvár ríbezľový | - | ||
maslo | 330 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 170 | mililitrov | |
múka hladká | 250 | gramov | |
múka hrubá | 2 | polievkové lyžice | |
poleva cukrárska čokoládová | - | ||
vaječný žĺtok | 1 | kus |
Recept
1. Príprava cesta
maslo 250 gramov • múka hladká 250 gramov • cukor vanilkový 10 gramov • kokos strúhaný 125 gramov • vaječný žĺtok 1 kus • cukor práškový 125 gramov
Zmäknutý tuk, múku, cukor, kokos a žĺtok spolu zamiešame a vymiesime cesto, ktoré necháme chvíľu v chlade odstáť.
2.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme z neho kolieska.
3.
Kolieska poukladáme na plech a pečieme v rúre na 180°C asi 7 minút (majú zostať bledé).
4.
Upečené kokosové kolieska necháme chvíľu chladnúť.
6. Príprava plnky
mlieko polotučné 1,5% 170 mililitrov • múka hrubá 2 polievkové lyžice
Múku rozmiešame v troche studeného mlieka a spolu s ostatným mliekom uvaríme hustú kašu.
7. Plnenie a zdobenie
cukor práškový 3 polievkové lyžice • cukor vanilkový 10 gramov • maslo 80 gramov
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a postupne k nemu zašľaháme vychladnutú múčnu kašu. Vyšľaháme hladký krém. Vrch zlepených koliesok potrieme krémom.
Dobrú chuť!