svetvomne.sk

Medové srdiečka

Perníkové vianočné pečivo zlepované krémom. Pečivo je po upečení mäkučké. Tento typ krému je veľmi chutný s dlhšou trvanlivosťou.

 

Počet porcií: 50

Čas prípravy: 3 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cukor kryštálový200gramov
Cukor práškový3polievkové lyžice
Cukor vanilkový1balíček
Kypriaci prášok do perníka1čajová lyžička
Maslo150gramov
Med2polievkové lyžice
Mlieko polotučné 1,5%0.2litra
Múka hladká450gramov
Múka hrubá1.5polivkovej lyžice
Poleva cukrárska biela
Poleva cukrárska čokoládová
Tuk stužený - margarín100gramov
Vajce slepačie2kusy
Škorica mletá1čajová lyžička

1. Príprava cesta

vajce slepačie 2 ks  tuk stužený - margarín 100 g  cukor kryštálový 200 g  med 2 PL  škorica mletá 1 ČL  kypriaci prášok do perníka 1 ČL

Vajcia, tuk, cukor, med, škoricu, kypriaci prášok dáme do hrnca a na slabom ohni chvíľku miešame kým sa cukor nerozpustí. Dávame pozor, aby sa cesto nepripálilo.

Príprava cesta

2. 

múka hladká 450 g

Potom obsah hrnca vylejeme na pripravenú múku a spracujeme tuhé cesto, ktoré necháme 2 hodiny v chlade odstáť. Cesto po odstátí stuhne a dobre sa s ním pracuje.

3. 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme menšie kolieska, srdiečka...rôzne tvary.

4. 

Kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 7 min.

5. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 0.2 l  múka hrubá 1.5 PL  cukor vanilkový 1 bal

V studenom mlieku rozmiešame hrubú múku a vanilkový cukor a uvaríme hustú kašu, ktorú za občasného premiešania necháme vychladnúť.

Príprava krému

6. 

maslo 150 g  cukor práškový 3 PL

Vymiešame maslo s cukrom a postupne k nemu pridávame vychladnutú kašu. Vyšľaháme hladký krém. Dosladíme podľa chuti.

7. Dohotovenie

Krém natierame na pečivo a zlepujeme po dvoch.

Dohotovenie

8. 

poleva cukrárska čokoládová  poleva cukrárska biela

Vrchnú časť namáčame v čokoládovej poleve a podľa fantázie dozdobíme bielou čokoládou, cukrárskym zdobením, orechmi...

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť