RECEPTY

Medové srdiečka

Medové srdiečka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Perníkové vianočné pečivo zlepované krémom. Pečivo je po upečení mäkučké. Tento typ krému je veľmi chutný s dlhšou trvanlivosťou.

recept,fotorecept,maslo,med,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

50

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový200gramov
cukor práškový3polievkové lyžice
cukor vanilkový1balíček
kypriaci prášok do perníka1čajová lyžička
maslo250gramov
med2polievkové lyžice
mlieko polotučné 1,5%0.2litra
múka hladká450gramov
múka hrubá1.5polievkovej lyžice
poleva cukrárska biela-
poleva cukrárska čokoládová-
vajce slepačie2kusy
škorica mletá1čajová lyžička

 

Recept

1. Príprava cesta

vajce slepačie 2 kusy  maslo 100 gramov  cukor kryštálový 200 gramov  med 2 polievkové lyžice  škorica mletá 1 čajová lyžička  kypriaci prášok do perníka 1 čajová lyžička

Vajcia, tuk, cukor, med, škoricu, kypriaci prášok dáme do hrnca a na slabom ohni chvíľku miešame kým sa cukor nerozpustí. Dávame pozor, aby sa cesto nepripálilo.

Vajcia, tuk, cukor, med, škoricu, kypriaci...

2. 

múka hladká 450 gramov

Potom obsah hrnca vylejeme na pripravenú múku a spracujeme tuhé cesto, ktoré necháme 2 hodiny v chlade odstáť. Cesto po odstátí stuhne a dobre sa s ním pracuje.

Potom obsah hrnca vylejeme na pripravenú múku a...

3. 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme menšie kolieska, srdiečka...rôzne tvary.

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme...

4. 

Kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 7 min.

Kladieme ich na plech vyložený papierom na...

5. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 0.2 litra  múka hrubá 1.5 polievkovej lyžice  cukor vanilkový 1 balíček

V studenom mlieku rozmiešame hrubú múku a vanilkový cukor a uvaríme hustú kašu, ktorú za občasného premiešania necháme vychladnúť.

V studenom mlieku rozmiešame hrubú múku a...

6. 

maslo 150 gramov  cukor práškový 3 polievkové lyžice

Vymiešame maslo s cukrom a postupne k nemu pridávame vychladnutú kašu. Vyšľaháme hladký krém. Dosladíme podľa chuti.

Vymiešame maslo s cukrom a postupne k nemu...

7. Dohotovenie

Krém natierame na pečivo a zlepujeme po dvoch.

Krém natierame na pečivo a zlepujeme po dvoch....

8. 

poleva cukrárska čokoládová  poleva cukrárska biela

Vrchnú časť namáčame v čokoládovej poleve a podľa fantázie dozdobíme bielou čokoládou, cukrárskym zdobením, orechmi...

Vrchnú časť namáčame v čokoládovej poleve a...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť