Medové srdiečka
Perníkové vianočné pečivo zlepované krémom. Pečivo je po upečení mäkučké. Tento typ krému je veľmi chutný s dlhšou trvanlivosťou.
recept,fotorecept,maslo,med,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 200 | gramov | |
cukor práškový | 3 | polievkové lyžice | |
cukor vanilkový | 1 | balíček | |
kypriaci prášok do perníka | 1 | čajová lyžička | |
maslo | 250 | gramov | |
med | 2 | polievkové lyžice | |
mlieko polotučné 1,5% | 0.2 | litra | |
múka hladká | 450 | gramov | |
múka hrubá | 1.5 | polievkovej lyžice | |
poleva cukrárska biela | - | ||
poleva cukrárska čokoládová | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička |
Recept
1. Príprava cesta
vajce slepačie 2 kusy • maslo 100 gramov • cukor kryštálový 200 gramov • med 2 polievkové lyžice • škorica mletá 1 čajová lyžička • kypriaci prášok do perníka 1 čajová lyžička
Vajcia, tuk, cukor, med, škoricu, kypriaci prášok dáme do hrnca a na slabom ohni chvíľku miešame kým sa cukor nerozpustí. Dávame pozor, aby sa cesto nepripálilo.
2.
múka hladká 450 gramov
Potom obsah hrnca vylejeme na pripravenú múku a spracujeme tuhé cesto, ktoré necháme 2 hodiny v chlade odstáť. Cesto po odstátí stuhne a dobre sa s ním pracuje.
3.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme menšie kolieska, srdiečka...rôzne tvary.
4.
Kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 7 min.
5. Príprava krému
mlieko polotučné 1,5% 0.2 litra • múka hrubá 1.5 polievkovej lyžice • cukor vanilkový 1 balíček
V studenom mlieku rozmiešame hrubú múku a vanilkový cukor a uvaríme hustú kašu, ktorú za občasného premiešania necháme vychladnúť.
6.
maslo 150 gramov • cukor práškový 3 polievkové lyžice
Vymiešame maslo s cukrom a postupne k nemu pridávame vychladnutú kašu. Vyšľaháme hladký krém. Dosladíme podľa chuti.
7. Dohotovenie
Krém natierame na pečivo a zlepujeme po dvoch.
8.
poleva cukrárska čokoládová • poleva cukrárska biela
Vrchnú časť namáčame v čokoládovej poleve a podľa fantázie dozdobíme bielou čokoládou, cukrárskym zdobením, orechmi...
Dobrú chuť!