Špaldové medovníky
Obľúbené vianočné medovníčky zo zdravej špaldovej múky.
recept,fotorecept,múka špaldová celozrnná hladká,maslo,med,korenie perníkové,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor trstinový | 80 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | 1 | čajová lyžička | |
korenie perníkové | 1 | čajová lyžička | |
maslo | 125 | gramov | |
med | 100 | gramov | |
múka špaldová celozrnná hladká | 400 | gramov | |
orechy vlašské | - | ||
vajce slepačie | 3 | kusy | |
škorica mletá | ½ | čajovej lyžičky |
Recept
1.
múka špaldová celozrnná hladká 400 gramov • maslo 125 gramov • cukor trstinový 80 gramov • med 100 gramov • vajce slepačie 2 kusy • škorica mletá ½ čajovej lyžičky • korenie perníkové 1 čajová lyžička • jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička
Do misy nasypeme múku, pridáme nakrájané maslo, cukor, tekutý med, vajíčka, škoricu, korenie a sódu bikarbónu.
2.
Zamiesime cesto a necháme ho 12-24 hodín odpočívať v chlade.
3.
Cesto pred spracovávaním prehnetieme na doske (stuhnuté sa drolí, hnetením skompaktnie). Rozvaľkáme (podľa potreby na pomúčenej doske) na hrúbku cca 3 mm a vykrajujeme menšie medovníčky. Pomocou nožíka ich prekladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
4.
vajce slepačie 1 kus • orechy vlašské
Vykrojené medovníky potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme orechmi.
5.
Pečieme v rozohriatej rúre na 180°C 7 minút.
6.
Perníčky sú hneď po upečení mäkké. Skladujeme v chlade v uzatvorenej nádobe.
Dobrú chuť!