svetvomne.sk

Špaldové medovníky

     

Obľúbené vianočné medovníčky zo zdravej špaldovej múky.

Kuchtil

Počet porcií

100

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cukor trstinový80gramov
Jedlá sóda (sóda bikarbóna)1čajová lyžička
Korenie perníkové1čajová lyžička
Maslo125gramov
Med100gramov
Múka špaldová celozrnná hladká400gramov
Orechy vlašské
Vajce slepačie3kusy
Škorica mletá½čajovej lyžičky

1. 

múka špaldová celozrnná hladká 400 g  maslo 125 g  cukor trstinový 80 g  med 100 g  vajce slepačie 2 ks  škorica mletá ½ ČL  korenie perníkové 1 ČL  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 ČL

Do misy nasypeme múku, pridáme nakrájané maslo, cukor, tekutý med, vajíčka, škoricu, korenie a sódu bikarbónu.

2. 

Zamiesime cesto a necháme ho 12-24 hodín odpočívať v chlade.

3. 

Cesto pred spracovávaním prehnetieme na doske (stuhnuté sa drolí, hnetením skompaktnie). Rozvaľkáme (podľa potreby na pomúčenej doske) na hrúbku cca 3 mm a vykrajujeme menšie medovníčky. Pomocou nožíka ich prekladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

4. 

vajce slepačie 1 ks  orechy vlašské

Vykrojené medovníky potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme orechmi.

5. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 180°C 7 minút.

6. 

Perníčky sú hneď po upečení mäkké. Skladujeme v chlade v uzatvorenej nádobe.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť