Kokosky
Suché strojčekové pečivo s príchuťou kokosu. Klasická pochúťka na vianočný stôl.
recept,fotorecept,múka hladká 00 Extra,kokos strúhaný,cukor práškový,cukor práškový,maslo,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 250 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
cukor vanilkový | - | ||
kokos strúhaný | 250 | gramov | |
maslo | 250 | gramov | |
múka hladká 00 Extra | 600 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 00 Extra 600 gramov • kokos strúhaný 250 gramov • cukor práškový 250 gramov • maslo 250 gramov • vajce slepačie 2 kusy
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto.
2. Formovanie cesta
Potom cesto pretláčame cez ozdobnú formičku na mäsovom mlynčeku.
3.
Ak nemáme ozdobný nástavec na mlynček, kokosky môžeme vykrajovať formičkami.
4. Pečenie
Pečieme na vymastenom plechu asi 6-8 min. pri 150°-180°C.
5. Zdobenie
cukor vanilkový • cukor práškový
Ešte teplé kokosy obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Dobrú chuť!