svetvomne.sk

Vianočné medovníky

    

Staré známe vianočné perníčky.

Kuchtil

Počet porcií

90

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. Príprava cesta

múka hladká 00 Extra 700 gramov  cukor práškový 250 gramov  maslo 50 gramov  vajce slepačie 3 kusy  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 2 čajové lyžičky  kypriaci prášok do perníka 1 balíček  med 2 polievkové lyžice  mlieko polotučné 1,5% 5 polievkových lyžíc

Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme prikryté stáť jednu hodinu. Potom ho znovu vypracujeme, rozdelené na menšie bochníčky.

Príprava cesta

2. 

Vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm.

3. Vykrajovanie

Vykrojíme rôznymi formičkami.

Vykrajovanie

4. Pečenie

vaječný žĺtok 1 kus  olej slnečnicový

Perníky poukladáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme po dobu 10 minút pri teplote 180°C.

Pečenie

5. Zdobenie

poleva cukrárska čokoládová

Po upečení perníčky zdobíme polevou, čokoládou alebo podľa vlastnej fantázie.

Zdobenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť