RECEPTY

Vianočné medovníky

Vianočné medovníky

Staré známe vianočné perníčky.

recept,fotorecept,maslo,med,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

90

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový250gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)2čajové lyžičky
kypriaci prášok do perníka1balíček
maslo50gramov
med2polievkové lyžice
mlieko polotučné 1,5%5polievkových lyžíc
múka hladká 00 Extra700gramov
olej slnečnicový-
poleva cukrárska čokoládová-
vajce slepačie3kusy
vaječný žĺtok1kus

 

Recept

1. Príprava cesta

múka hladká 00 Extra 700 gramov  cukor práškový 250 gramov  maslo 50 gramov  vajce slepačie 3 kusy  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 2 čajové lyžičky  kypriaci prášok do perníka 1 balíček  med 2 polievkové lyžice  mlieko polotučné 1,5% 5 polievkových lyžíc

Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme prikryté stáť jednu hodinu. Potom ho znovu vypracujeme, rozdelené na menšie bochníčky.

2. 

Vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm.

3. Vykrajovanie

Vykrojíme rôznymi formičkami.

4. Pečenie

vaječný žĺtok 1 kus  olej slnečnicový

Perníky poukladáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme po dobu 10 minút pri teplote 180°C.

5. Zdobenie

poleva cukrárska čokoládová

Po upečení perníčky zdobíme polevou, čokoládou alebo podľa vlastnej fantázie.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť