Dvojfarebné orechy

recept,fotorecept,múka hladká,cukor práškový,cukor práškový,orechy vlašské mleté,maslo,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Kuchtil
Počet porcií
40
Hmotnosť porcie
23 g
Energia porcie
124 kcal
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 100 388 | gramov kcal | |
cukor práškový | 3 117 | polievkové lyžice kcal | |
cukor vanilkový | 1 73 | kus kcal | |
kakao - prášok | 1.5 46 | polievkovej lyžice kcal | |
maslo | 125 918 | gramov kcal | |
múka hladká | 280 972 | gramov kcal | |
orechy vlašské mleté | 100 674 | gramov kcal | |
tuk stužený - margarín | 200 1727 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 1 17 | kus kcal |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 280 gramov • cukor práškový 100 gramov • orechy vlašské mleté 100 gramov • tuk stužený - margarín 200 gramov • vaječný bielok 1 kus
Zo všetkých surovín vypracujeme nelepivé cesto.

2.
kakao - prášok 1.5 polievkovej lyžice
Cesto predelíme na dve rovnaké časti, do jednej zapracujeme kakao.

3.
Formičku na oriešky ponoríme do práškového cukru, vtláčame do nej kúsky cesta a vyklopíme na plech. Ak máme dosť formičiek môžeme piecť cesto aj priamo v nich.

4. Pečenie
Pečieme na vymastenom plechu 10-12 minút pri 180°C.

5. Príprava krému
cukor práškový 3 polievkové lyžice • cukor vanilkový 1 kus • maslo 125 gramov
Zmäknutý rastlinný tuk alebo maslo vymiešame do hladka s práškovým a vanilkovým cukrom. Takto pripraveným krémom spájame bielu a tmavú časť orieška.

Dobrú chuť!