svetvomne.sk

Dvojfarebné orechy

     

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cukor práškový100gramov
Cukor práškový3polievkové lyžice
Cukor vanilkový1kus
Kakao - prášok1.5polivkovej lyžice
Maslo125gramov
Múka hladká280gramov
Orechy vlašské mleté100gramov
Tuk stužený - margarín200gramov
Vaječný bielok1kus

1. Príprava cesta

múka hladká 280 g  cukor práškový 100 g  orechy vlašské mleté 100 g  tuk stužený - margarín 200 g  vaječný bielok 1 ks

Zo všetkých surovín vypracujeme nelepivé cesto.

Príprava cesta

2. 

kakao - prášok 1.5 PL

Cesto predelíme na dve rovnaké časti, do jednej zapracujeme kakao.

3. 

Formičku na oriešky ponoríme do práškového cukru, vtláčame do nej kúsky cesta a vyklopíme na plech. Ak máme dosť formičiek môžeme piecť cesto aj priamo v nich.

4. Pečenie

Pečieme na vymastenom plechu 10-12 minút pri 180°C.

Pečenie

5. Príprava krému

cukor práškový 3 PL  cukor vanilkový 1 ks  maslo 125 g

Zmäknutý rastlinný tuk alebo maslo vymiešame do hladka s práškovým a vanilkovým cukrom. Takto pripraveným krémom spájame bielu a tmavú časť orieška.

Príprava krému

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť