Dvojfarebné orechy
recept,fotorecept,múka hladká,cukor práškový,cukor práškový,orechy vlašské mleté,maslo,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 100 | gramov | |
cukor práškový | 3 | polievkové lyžice | |
cukor vanilkový | 1 | kus | |
kakao - prášok | 1.5 | polievkovej lyžice | |
maslo | 125 | gramov | |
múka hladká | 280 | gramov | |
orechy vlašské mleté | 100 | gramov | |
tuk stužený - margarín | 200 | gramov | |
vaječný bielok | 1 | kus |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 280 gramov • cukor práškový 100 gramov • orechy vlašské mleté 100 gramov • tuk stužený - margarín 200 gramov • vaječný bielok 1 kus
Zo všetkých surovín vypracujeme nelepivé cesto.
2.
kakao - prášok 1.5 polievkovej lyžice
Cesto predelíme na dve rovnaké časti, do jednej zapracujeme kakao.
3.
Formičku na oriešky ponoríme do práškového cukru, vtláčame do nej kúsky cesta a vyklopíme na plech. Ak máme dosť formičiek môžeme piecť cesto aj priamo v nich.
4. Pečenie
Pečieme na vymastenom plechu 10-12 minút pri 180°C.
5. Príprava krému
cukor práškový 3 polievkové lyžice • cukor vanilkový 1 kus • maslo 125 gramov
Zmäknutý rastlinný tuk alebo maslo vymiešame do hladka s práškovým a vanilkovým cukrom. Takto pripraveným krémom spájame bielu a tmavú časť orieška.
Dobrú chuť!