Orechové vianočné pečivo

Trvanlivé orechové pečivo plnené orieškovo-čokoládovým krémom, poliate čokoládou. Ideálne ako vianočné pečivo. Nemusí sa skladovať v chlade.
recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,krém orieškovo-kakaový,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 125 503 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 1 73 | kus kcal | |
krém orieškovo-kakaový | 0 ?? | kcal | |
maslo | 250 1835 | gramov kcal | |
múka hladká | 250 868 | gramov kcal | |
orechy vlašské mleté | 125 843 | gramov kcal | |
poleva cukrárska čokoládová | 0 ?? | kcal | |
vaječný žĺtok | 1 57 | kus kcal |
Recept
1.
maslo 250 gramov • múka hladká 250 gramov • cukor kryštálový 125 gramov • cukor vanilkový 1 kus • orechy vlašské mleté 125 gramov • vaječný žĺtok 1 kus
Zmäknutý tuk, múku, cukor, mleté orechy a žĺtok spolu zamiešame a vymiesime cesto, ktoré necháme chvíľu v chlade odstáť.

2.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary.

3.
Povykrajované cesto poukladáme na plech a pečieme v rúre na 180 °C asi 7 minút.

4.
Po dopečení necháme chvíľu chladnúť.



Dobrú chuť!