Orechové vianočné pečivo
Trvanlivé orechové pečivo plnené orieškovo-čokoládovým krémom, poliate čokoládou. Ideálne ako vianočné pečivo. Nemusí sa skladovať v chlade.
recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,krém orieškovo-kakaový,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 125 | gramov | |
cukor vanilkový | 1 | kus | |
krém orieškovo-kakaový | - | ||
maslo | 250 | gramov | |
múka hladká | 250 | gramov | |
orechy vlašské mleté | 125 | gramov | |
poleva cukrárska čokoládová | - | ||
vaječný žĺtok | 1 | kus |
Recept
1.
maslo 250 gramov • múka hladká 250 gramov • cukor kryštálový 125 gramov • cukor vanilkový 1 kus • orechy vlašské mleté 125 gramov • vaječný žĺtok 1 kus
Zmäknutý tuk, múku, cukor, mleté orechy a žĺtok spolu zamiešame a vymiesime cesto, ktoré necháme chvíľu v chlade odstáť.
2.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary.
3.
Povykrajované cesto poukladáme na plech a pečieme v rúre na 180 °C asi 7 minút.
4.
Po dopečení necháme chvíľu chladnúť.
Dobrú chuť!