svetvomne.sk

Bielkové tyčinky

    

Zostali vám vaječné bielky po varení domáceho vaječného koňaku? Upečte si tieto sladké, chrumkavé tyčinky máčané v čokoláde.

Kuchtil

Počet porcií

45

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

múka hladká 400 gramov  cukor vanilkový 20 gramov  kypriaci prášok do pečiva ¼ čajovej lyžičky  vaječný bielok 2 kusy  maslo 250 gramov

Navážime múku, pridáme do nej cukor, štipku kypriaceho prášku, vaječné bielky a nakrájané maslo.

2. 

Vymiesime cesto a necháme ho pol hodinu v chlade odpočinúť.

3. 

vaječný bielok 4 kusy

150g vaječných bielkov vyšľaháme na tuhý sneh.

4. 

cukor práškový 200 gramov

Zašľaháme do nich cukor.

5. 

múka hladká

Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme ho na hrúbku asi 2 mm na doske posypanej múkou. Pomocou pravítka orežeme okraje a vytvoríme štvorec 30x30 cm.

6. 

Ten pokrájame na pásiky 30x3cm. Nakoniec pásiky prekrojíme na tretiny. Vzniknú nám tyčinky o veľkosti 10x3cm. Skrojky spolu zmiesime a odložíme do chladničky. Po upečení prvých tyčiniek ich opäť spracujeme na tyčinky.

7. 

Tyčinky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo teflónovou fóliou. Lyžičkou na ne natrieme bielkovú hmotu.

8. 

Po natretí všetkých tyčiniek...

9. 

... ich upečieme v rúre. Pečieme pri teplote 160°C asi 20 minút. Podľa potreby a skúseností s rúrou na pečenie čas aj teplotu upravujeme. Tyčinky necháme dobre vychladiť. Keďže potrebujeme plech na ďalšie pečenie jednoducho ich pomocou papiera na ktorom sa piekli presunieme na dosku. Najlepšie je s nimi ďalej už nehýbať do druhého dňa a nechať ich voľne dosušiť.

10. 

poleva cukrárska čokoládová

Na druhý deň rozpustíme čokoládovú polevu vo vodnom kúpeli a konce tyčiniek do nej máčame. Čokoládu necháme stuhnúť a tyčinky poukladáme do uzatvárateľnej nádoby. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť