svetvomne.sk

Kávový keks

    

Jednoduchý a chutný kávový keks.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

káva čierna instantná 5 čajových lyžičiek  voda 100 mililitrov  cukor kryštálový 100 gramov

Instantnú kávu zalejeme v hrnčeku vriacou vodou. Cukor na miernom ohni necháme skaramelizovať.

2. 

Do skaramelizovaného cukru prilejeme kávu, rozmiešame a necháme roztok vychladnúť.

3. 

cukor práškový 150 gramov  maslo 130 gramov  vajce slepačie 2 kusy  cukor vanilkový 10 gramov  kypriaci prášok do pečiva 5 gramov  múka hladká 500 gramov

Z cukru, masla, vajec, vanilkového cukru, múky, kypriaceho prášku a kávového roztoku vymiesime hladké cesto. Cesto necháme v chlade stuhnúť.

4. 

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho štvorce.

5. 

poleva cukrárska biela

Keksy upečieme v stredne teplej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie. Po vychladnutí ich polejeme rozpustenou bielou čokoládovou polevou a a môžeme ich ozdobiť jemnými cukrárenskými ozdobami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť