Kávový keks
Jednoduchý a chutný kávový keks.
recept,fotorecept,káva čierna instantná,múka hladká,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 100 | gramov | |
cukor práškový | 150 | gramov | |
cukor vanilkový | 10 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 5 | gramov | |
káva čierna instantná | 5 | čajových lyžičiek | |
maslo | 130 | gramov | |
múka hladká | 500 | gramov | |
poleva cukrárska biela | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | 100 | mililitrov |
Recept
1.
káva čierna instantná 5 čajových lyžičiek • voda 100 mililitrov • cukor kryštálový 100 gramov
Instantnú kávu zalejeme v hrnčeku vriacou vodou. Cukor na miernom ohni necháme skaramelizovať.
2.
Do skaramelizovaného cukru prilejeme kávu, rozmiešame a necháme roztok vychladnúť.
3.
cukor práškový 150 gramov • maslo 130 gramov • vajce slepačie 2 kusy • cukor vanilkový 10 gramov • kypriaci prášok do pečiva 5 gramov • múka hladká 500 gramov
Z cukru, masla, vajec, vanilkového cukru, múky, kypriaceho prášku a kávového roztoku vymiesime hladké cesto. Cesto necháme v chlade stuhnúť.
4.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho štvorce.
5.
Keksy upečieme v stredne teplej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie. Po vychladnutí ich polejeme rozpustenou bielou čokoládovou polevou a a môžeme ich ozdobiť jemnými cukrárenskými ozdobami.
Dobrú chuť!