Linecké koláčiky

Recept na vždy obľúbené linecké koláčiky.
recept,fotorecept,múka hladká,tuk stužený - margarín,cukor práškový,lekvár marhuľový,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 180 699 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 8 29 | gramov kcal | |
cukrárenské zdobenie - pestré | 0 ?? | kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
lekvár marhuľový | 1 ?? | kus kcal | |
lekvár z lesného ovocia | 1 ?? | kus kcal | |
múka hladká | 500 1735 | gramov kcal | |
orechy vlašské mleté | 100 674 | gramov kcal | |
poleva cukrárska čokoládová | 100 587 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
tuk stužený - margarín | 280 2417 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
vaječný žĺtok | 2 114 | kusy kcal |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 500 gramov • tuk stužený - margarín 280 gramov • cukor práškový 180 gramov • soľ • orechy vlašské mleté 100 gramov • cukor vanilkový 8 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • vaječný žĺtok 2 kusy • vajce slepačie 1 kus
Maslo nakrájame na menšie kúsky, ktoré vložíme do misy. Hneď ako maslo zmäkne, do misy pridáme múku, cukor, štipku soli, mleté orechy, vanilkový cukor, kypriaci prášok, vaječné žĺtky, celé vajce. Rukami vymiesime cesto.

2. Vyvaľkáme tenkú placku
Cesto necháme hodinu odležať v chlade. Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 150° C. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm.

3. Vykrajujeme
Z cesta vykrajujeme striedavo plech koliesok a plech hríbikov alebo hviezdičiek. Snažíme sa aby sme mali rovnaký počet koliesok a hviezdičiek (hríbikov).

4. Pečieme
Jednotlivé kúsky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, pečieme 10 minút pri 150 ° C. Hotové koláčiky necháme vychladnúť.

5. Spájame a zdobíme
lekvár marhuľový 1 kus • lekvár z lesného ovocia 1 kus • poleva cukrárska čokoládová 100 gramov • cukrárenské zdobenie - pestré
Kolieska potrieme lekvárom, položíme naň vrchnú časť lineckého koláčika (hviezdičku alebo hríbik). Hotové koláčiky ozdobíme čokoládovou cukrárskou polevou a farebným cukrovým zdobením.

Dobrú chuť!