RECEPTY

Zázvorníky

Zázvorníky

Chrumkavé vianočné keksy so zázvorom sú po upečení tvrdé. Je potrebné ich nechať odležať v uzatvorenej nádobe minimálne týždeň. Za ten čas primerane zmäknú.

recept,fotorecept,cukor práškový,múka hladká,múka hladká,zázvor mletý,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový110gramov
mlieko polotučné 1,5%-
múka hladká110gramov
múka hladká-
vajce slepačie2kusy
zázvor mletý1polievková lyžica

 

Recept

1. 

vajce slepačie 2 kusy  cukor práškový 110 gramov  zázvor mletý 1 polievková lyžica

Vajíčka vymiešame s cukrom a zarovnanou lyžicou zázvoru.

2. 

múka hladká 110 gramov

Pridáme múku, zamiešame ...

3. 

mlieko polotučné 1,5%

... a vypracujeme tuhšie nelepivé cesto. Podľa potreby môžeme pridať 2-3 lyžice mlieka. Necháme 24 hodín odstáť v chlade.

4. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2,5 mm a povykrajujeme. Vykrojené tvary poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

5. 

V mierne teplej rúre upečieme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies