Kokosové srdiečka

Obľúbený kokosový kmeň nielen pre zamilovaných na Valentína :) Nepečená dobrotka prifarbená čerstvou cviklovou šťavou, ktorej chuť nespoznáte.
recept,fotorecept,kokos strúhaný,kokos strúhaný,mlieko sladené zahustené (kondenzované),Cukrovinky,Nepečené,Valentínske,Bezlepkové
Cukrovinky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 21 | čajová lyžička kcal | |
cvikla - červená repa | 150 72 | gramov kcal | |
kokos strúhaný | 200 1386 | gramov kcal | |
kokos strúhaný | 0 ?? | kcal | |
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 300 973 | gramov kcal | |
mlieko sušené | 100 ?? | gramov kcal |
Recept
1.
cvikla - červená repa 150 gramov
Surovú cviklu ošúpeme a najemno postrúhame. Vložíme do sitka a vytlačíme šťavu.


3.
kokos strúhaný 200 gramov • mlieko sušené 100 gramov • mlieko sladené zahustené (kondenzované) 300 gramov
Do misy nasypeme kokos, sušené mlieko a prilejeme sladené kondenzované mlieko.

4.
Vypracujeme kompaktnú kokosovú hmotu.

5.
Rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm na doske posypanej kokosom. V strede vykrojíme obdĺžnik 20 x 15 cm.

6.
Okraje odoberieme vložíme do hlbokého taniera a zafarbíme pripravenou cviklovou šťavou (3 ČL).

7.
Z farebnej kokosovej hmoty vytvoríme valček 20 cm dlhý o priemere 5 cm a následne vytvarujeme do tvaru strechy (trojuholníka na priereze, strany trojuholníka sú asi 5 cm dlhé).

8.
Do jednej strany vytvoríme pomocou rúčky varechy ryhu a jemne dotvarujeme tak, aby nám v priereze vniklo srdiečko. Vložíme na 10 minút do mrazničky.

9.
Farebnú hmotu vyberieme z mrazáku a položíme na pripravený obdĺžnik bielej kokosovej hmoty, asi 2 cm od okraja.

10.
Okraj zahneme a jemne vtlačíme do ryhy na srdiečku.

11.
Priložíme druhú stranu bielej hmoty, jemne vytvoríme špic srdiečka a okraj zahneme do ryhy.

12.
Jemne zatlačíme rúčkou varechy, aby vznikol kompaktný spoj.

13.
Obalíme v kokose, zabalíme do alobalu a necháme stuhnúť v chlade.

14.
Pred podávaním pokrájame na asi 1 cm široké plátky. Krájame mokrým nožom.

Dobrú chuť!