Kokosové srdiečka
Obľúbený kokosový kmeň nielen pre zamilovaných na Valentína :) Nepečená dobrotka prifarbená čerstvou cviklovou šťavou, ktorej chuť nespoznáte.
recept,fotorecept,kokos strúhaný,kokos strúhaný,mlieko sladené zahustené (kondenzované),Cukrovinky,Nepečené,Valentínske,Bezlepkové
Cukrovinky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
cvikla - červená repa | 150 | gramov | |
kokos strúhaný | 200 | gramov | |
kokos strúhaný | - | ||
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 300 | gramov | |
mlieko sušené | 100 | gramov |
Recept
1.
cvikla - červená repa 150 gramov
Surovú cviklu ošúpeme a najemno postrúhame. Vložíme do sitka a vytlačíme šťavu.
3.
kokos strúhaný 200 gramov • mlieko sušené 100 gramov • mlieko sladené zahustené (kondenzované) 300 gramov
Do misy nasypeme kokos, sušené mlieko a prilejeme sladené kondenzované mlieko.
4.
Vypracujeme kompaktnú kokosovú hmotu.
5.
Rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm na doske posypanej kokosom. V strede vykrojíme obdĺžnik 20 x 15 cm.
6.
Okraje odoberieme vložíme do hlbokého taniera a zafarbíme pripravenou cviklovou šťavou (3 ČL).
7.
Z farebnej kokosovej hmoty vytvoríme valček 20 cm dlhý o priemere 5 cm a následne vytvarujeme do tvaru strechy (trojuholníka na priereze, strany trojuholníka sú asi 5 cm dlhé).
8.
Do jednej strany vytvoríme pomocou rúčky varechy ryhu a jemne dotvarujeme tak, aby nám v priereze vniklo srdiečko. Vložíme na 10 minút do mrazničky.
9.
Farebnú hmotu vyberieme z mrazáku a položíme na pripravený obdĺžnik bielej kokosovej hmoty, asi 2 cm od okraja.
10.
Okraj zahneme a jemne vtlačíme do ryhy na srdiečku.
11.
Priložíme druhú stranu bielej hmoty, jemne vytvoríme špic srdiečka a okraj zahneme do ryhy.
12.
Jemne zatlačíme rúčkou varechy, aby vznikol kompaktný spoj.
13.
Obalíme v kokose, zabalíme do alobalu a necháme stuhnúť v chlade.
14.
Pred podávaním pokrájame na asi 1 cm široké plátky. Krájame mokrým nožom.
Dobrú chuť!