Plnené kokosové vajíčka

Veľkonočná pochúťka pre veľkých šibačov.
recept,fotorecept,kokos strúhaný,kokos strúhaný,maslo,maslo,sušienky svetlé,Cukrovinky,Veľkonočné
Cukrovinky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 100 388 | gramov kcal | |
cukrárenské zdobenie - pestré | 0 ?? | kcal | |
hrozienka | 50 142 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 30 92 | gramov kcal | |
kokos strúhaný | 100 693 | gramov kcal | |
kokos strúhaný | 0 ?? | kcal | |
maslo | 280 2056 | gramov kcal | |
orechy lieskové | 34 ?? | kusov kcal | |
rum tmavý | 50 120 | mililitrov kcal | |
sušienky svetlé | 300 1260 | gramov kcal |
Recept
2.
kokos strúhaný 100 gramov • cukor práškový 50 gramov • maslo 120 gramov
Do misy dáme kokos, cukor a nakrájané maslo. Vypracujeme mäkkú hmotu.

3.
Vmiešame scedené hrozienka a vložíme do chladničky.

4.
sušienky svetlé 300 gramov • cukor práškový 50 gramov • maslo 160 gramov • kakao - prášok 30 gramov
Sušienky najemno podrvíme, pridáme cukor, zmäknuté maslo, kakao a rum z hrozienok.

5.
Vypracujeme mäkkú hmotu a uložíme do chladničky. Po krátkom schladení vytvarujeme 34 kusov rovnakých guľôčok. Pre lepšiu manipuláciu môžeme dať guľôčky opäť zachladiť.

6.
orechy lieskové 34 kusov
Z bielej kokosovej hmoty vytvarujeme 34 kusov malých vajíčok. Do každého vajíčka zapracujeme lieskový oriešok.

7.
Z každej tmavej gulôčky vytvoríme placku a obalíme ňou biele vajíčko. Vytvarujeme, ako najlepšie vieme :), vajíčka.

8.
Vajíčka vložíme do chladničky. Po dôkladnom stuhnutí ich ľahko dotvarujeme...

9.
kokos strúhaný • cukrárenské zdobenie - pestré
...a obalíme v kokose alebo farebnej cukrárenskej posýpke.

10.
Skladujeme v chladničke.

Dobrú chuť!