RECEPTY

Škoricový veľkonočný keks

Škoricový veľkonočný keks

Trvanlivé, sladké a chrumkavé kuriatka pre malých šibačov.

recept,fotorecept,múka hladká,maslo,škorica mletá,Suché pečivo,Veľkonočné

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový60gramov
cukrárenské zdobenie - pestré-
džem malinový-
kokos strúhaný-
maslo125gramov
múka hladká250gramov
orechy vlašské-
semienka slnečnicové-
vajce slepačie1
škorica mletá1.5čajovej lyžičky

 

Recept

1. 

múka hladká 250 gramov  cukor práškový 60 gramov  maslo 125 gramov  vajce slepačie 1 Ks

Múku, cukor, zmäknuté maslo a vajce vložíme do misky.

2. 

Vypracujeme cesto a necháme hodinu odpočívať v chlade odpočívať.

3. 

škorica mletá 1.5 čajovej lyžičky

Do stuhnutého cesta pridáme škoricu a prehnetieme.

4. 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 - 4 mm a povykrajujeme kuriatka.

5. 

orechy vlašské

Vyzdobíme orechmi...

6. 

cukrárenské zdobenie - pestré  kokos strúhaný  semienka slnečnicové  džem malinový

...a iným zdobením podľa fantázie. Výzdobu jemne do kuriatok zatlačíme.

7. 

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies