Škoricový veľkonočný keks
Trvanlivé, sladké a chrumkavé kuriatka pre malých šibačov.
recept,fotorecept,múka hladká,maslo,škorica mletá,Suché pečivo,Veľkonočné
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 60 | gramov | |
cukrárenské zdobenie - pestré | - | ||
džem malinový | - | ||
kokos strúhaný | - | ||
maslo | 125 | gramov | |
múka hladká | 250 | gramov | |
orechy vlašské | - | ||
semienka slnečnicové | - | ||
vajce slepačie | 1 | ||
škorica mletá | 1.5 | čajovej lyžičky |
Recept
1.
múka hladká 250 gramov • cukor práškový 60 gramov • maslo 125 gramov • vajce slepačie 1 Ks
Múku, cukor, zmäknuté maslo a vajce vložíme do misky.

2.
Vypracujeme cesto a necháme hodinu odpočívať v chlade odpočívať.


4.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 - 4 mm a povykrajujeme kuriatka.


6.
cukrárenské zdobenie - pestré • kokos strúhaný • semienka slnečnicové • džem malinový
...a iným zdobením podľa fantázie. Výzdobu jemne do kuriatok zatlačíme.

7.
Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!