Škoricový veľkonočný keks

Trvanlivé, sladké a chrumkavé kuriatka pre malých šibačov.
recept,fotorecept,múka hladká,maslo,škorica mletá,Suché pečivo,Veľkonočné
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 60 233 | gramov kcal | |
cukrárenské zdobenie - pestré | 0 ?? | kcal | |
džem malinový | 0 ?? | kcal | |
kokos strúhaný | 0 ?? | kcal | |
maslo | 125 918 | gramov kcal | |
múka hladká | 250 868 | gramov kcal | |
orechy vlašské | 0 ?? | kcal | |
semienka slnečnicové | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kcal | |
škorica mletá | 1.5 19 | čajovej lyžičky kcal |
Recept
1.
múka hladká 250 gramov • cukor práškový 60 gramov • maslo 125 gramov • vajce slepačie 1 Ks
Múku, cukor, zmäknuté maslo a vajce vložíme do misky.

2.
Vypracujeme cesto a necháme hodinu odpočívať v chlade odpočívať.


4.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 - 4 mm a povykrajujeme kuriatka.


6.
cukrárenské zdobenie - pestré • kokos strúhaný • semienka slnečnicové • džem malinový
...a iným zdobením podľa fantázie. Výzdobu jemne do kuriatok zatlačíme.

7.
Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!