svetvomne.sk

Škoricové klbká

Recept na zaujímavo tvarované suché pečivo s príjemnou škoricovou chuťou.

 

Počet porcií: 30

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cukor práškový100gramov
Cukor vanilkový16gramov
Maslo200gramov
Múka hladká250gramov
Puding čokoládový - prášok74gramov
Vajce slepačie1kus
Škorica mletá1polievková lyžica

1. Príprava cesta

múka hladká 250 g  cukor práškový 100 g  puding čokoládový - prášok 74 g  cukor vanilkový 16 g  škorica mletá 1 PL  maslo 200 g  vajce slepačie 1 ks

Múku zmiešame s cukrom, pudingovým práškom, škoricou a vanilkovým cukrom. Pridáme maslo a vajce. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi hodinu odležať v chlade.

Príprava cesta

2. Pretláčame cez lis na cesnak

Z cesta oddeľujeme menšie kusy, ktoré pretlačíme cez lis na cesnak na plech vystlaný papierom na pečenie. Vytvárame klbká.

Pretláčame cez lis na cesnak

3. Pečenie

Klbká ozdobíme perličkami, pečieme na 180 °C 10 minút.

Pečenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť