Škoricové klbká

Recept na zaujímavo tvarované suché pečivo s príjemnou škoricovou chuťou.
recept,fotorecept,puding čokoládový - prášok,škorica mletá,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Kuchtil
Počet porcií
30
Hmotnosť porcie
24 g
Energia porcie
106 kcal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 100 388 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 16 58 | gramov kcal | |
maslo | 200 1468 | gramov kcal | |
múka hladká | 250 868 | gramov kcal | |
puding čokoládový - prášok | 74 263 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
škorica mletá | 1 38 | polievková lyžica kcal |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 250 gramov • cukor práškový 100 gramov • puding čokoládový - prášok 74 gramov • cukor vanilkový 16 gramov • škorica mletá 1 polievková lyžica • maslo 200 gramov • vajce slepačie 1 kus
Múku zmiešame s cukrom, pudingovým práškom, škoricou a vanilkovým cukrom. Pridáme maslo a vajce. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi hodinu odležať v chlade.

2. Pretláčame cez lis na cesnak
Z cesta oddeľujeme menšie kusy, ktoré pretlačíme cez lis na cesnak na plech vystlaný papierom na pečenie. Vytvárame klbká.

3. Pečenie
Klbká ozdobíme perličkami, pečieme na 180 °C 10 minút.

Dobrú chuť!