svetvomne.sk

Linecké veľkonočné zajace

    

Jednoduchý trvanlivý keks bez plnky. Chutiť bude najmä malým šibačom.

Kuchtil

Počet porcií

46

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

múka hladká 250 gramov  cukor práškový 60 gramov  maslo 125 gramov  vajce slepačie 1 kus  citrón

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, maslo a vajce. Citrón dobre umyjeme a ošúpeme. Kôru nastrúhame z vnútornej strany a pridáme k ingredienciám v mise.

2. 

Vypracujeme cesto a necháme v chlade najmenej hodinu odpočívať.

3. 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 - 4 mm a vykrajujeme veľkonočnými formičkami.

4. 

cukrárenské zdobenie - pestré

Do vykrojených tvarov povtláčame pestré cukrárenské zdobenie.

5. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť