svetvomne.sk

Mandľové medovníky

Netradičné medovníčky s vôňou Vianoc.

 

Počet porcií: 60

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cukor práškový70gramov
Jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
Korenie perníkové12gramov
Mandle200gramov
Maslo70gramov
Med120gramov
Múka hladká300gramov
Rum1polievková lyžica
Vajce slepačie2kusy

1. 

mandle 120 g

Mandle pomelieme aj so šupkou.

2. 

mandle 80 g

Mandle krátko povaríme, vodu scedíme, mandle ošúpeme a poprekrajujeme pozdĺžne na polovice.

3. 

med 120 g  maslo 70 g

Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo a med.

4. 

múka hladká 300 g  cukor práškový 70 g  korenie perníkové 12 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ ČL

V miske zmiešame pomleté mandle, múku, cukor, perníkové korenie a sódu bikarbónu.

5. 

vajce slepačie 1 ks  rum 1 PL

V rozpustenom masle s medom rozmiešame vajíčko a rum.

6. 

Tekutú zmes prilejeme do sypkej a premiešame varechou.

7. 

Cesto preložíme na dosku, vypracujeme rukou a uložíme zabalené do potravinárskej fólie na 12 hodín do chladu.

8. 

Odpočinuté cesto premiesime a rozvaľkáme na hrúbku asi 3-4 mm. Vykrajujeme rôzne tvary.

9. 

vajce slepačie 1 ks

Vykrojené tvary preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

10. 

Medovníčky vyzdobíme pripravenými mandľami.

11. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť