svetvomne.sk

Mandľové medovníky

    

Netradičné medovníčky s vôňou Vianoc.

Kuchtil

Počet porcií

60

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
cukor práškový70gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
korenie perníkové12gramov
mandle200gramov
maslo70gramov
med120gramov
múka hladká300gramov
rum tmavý1polievková lyžica
vajce slepačie2kusy

1. 

mandle 120 gramov

Mandle pomelieme aj so šupkou.

2. 

mandle 80 gramov

Mandle krátko povaríme, vodu scedíme, mandle ošúpeme a poprekrajujeme pozdĺžne na polovice.

3. 

med 120 gramov  maslo 70 gramov

Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo a med.

4. 

múka hladká 300 gramov  cukor práškový 70 gramov  korenie perníkové 12 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky

V miske zmiešame pomleté mandle, múku, cukor, perníkové korenie a sódu bikarbónu.

5. 

vajce slepačie 1 kus  rum tmavý 1 polievková lyžica

V rozpustenom masle s medom rozmiešame vajíčko a rum.

6. 

Tekutú zmes prilejeme do sypkej a premiešame varechou.

7. 

Cesto preložíme na dosku, vypracujeme rukou a uložíme zabalené do potravinárskej fólie na 12 hodín do chladu.

8. 

Odpočinuté cesto premiesime a rozvaľkáme na hrúbku asi 3-4 mm. Vykrajujeme rôzne tvary.

9. 

vajce slepačie 1 kus

Vykrojené tvary preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

10. 

Medovníčky vyzdobíme pripravenými mandľami.

11. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť