Karamelový srnčí chrbát
Maškrta z ryžových burizónov v karameli, obľúbená nielen na Vianoce.
recept,fotorecept,mlieko sladené zahustené (kondenzované),burizóny ryžové,Cukrovinky,Bezlepkové,Vianočné recepty
Cukrovinky
Ingrediencie
Ingrediencie
burizóny ryžové | 140 | gramov | |
cukor kryštálový | 250 | gramov | |
maslo | 180 | gramov | |
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 300 | mililitrov | |
čokoláda biela | - |
Recept
1.
cukor kryštálový 250 gramov • mlieko sladené zahustené (kondenzované) 300 mililitrov
V hrnci necháme skaramelizovať cukor. Prilejeme sladené kondenzované mlieko a miešame kým sa obe ingrediencie rozpustia na tekutinu.



4.
Dobre premiešame. Necháme chvíľu postáť a opäť dobre premiešame.

5.
Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinárskou fóliou.

6.
Do formy vložíme burizónovo-karamelovú zmes a dobre utlačíme. Necháme 24 hodín tuhnúť v chlade.

7.
Stuhnutú dobrotku vyklopíme z formy. Odstránime fóliu.


9.
Nakrájame na rezy. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!