Karamelový srnčí chrbát
![Karamelový srnčí chrbát](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001166/img_sk_4x3/karamelovy-srnci-chrbat_00180.jpg)
Maškrta z ryžových burizónov v karameli, obľúbená nielen na Vianoce.
recept,fotorecept,mlieko sladené zahustené (kondenzované),burizóny ryžové,Cukrovinky,Vianočné recepty,Bezlepkové
Cukrovinky
Ingrediencie
Ingrediencie
burizóny ryžové | 140 | gramov | |
cukor kryštálový | 250 | gramov | |
maslo | 180 | gramov | |
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 300 | mililitrov | |
čokoláda biela | - |
Recept
1.
cukor kryštálový 250 gramov • mlieko sladené zahustené (kondenzované) 300 mililitrov
V hrnci necháme skaramelizovať cukor. Prilejeme sladené kondenzované mlieko a miešame kým sa obe ingrediencie rozpustia na tekutinu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001166/small/IMG_0744.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001166/small/IMG_0746.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001166/small/IMG_0747.jpg)
4.
Dobre premiešame. Necháme chvíľu postáť a opäť dobre premiešame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001166/small/IMG_0748.jpg)
5.
Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinárskou fóliou.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001166/small/IMG_0765.jpg)
6.
Do formy vložíme burizónovo-karamelovú zmes a dobre utlačíme. Necháme 24 hodín tuhnúť v chlade.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001166/small/IMG_0766.jpg)
7.
Stuhnutú dobrotku vyklopíme z formy. Odstránime fóliu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001166/small/IMG_0810.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001166/small/IMG_0814.jpg)
9.
Nakrájame na rezy. Skladujeme v chlade.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001166/small/IMG_0840.jpg)
Dobrú chuť!