svetvomne.sk

Dvojfarebná čokoláda

jednoduchý recept zo sušeného mlieka, napodobňujúci kinder čokoládu, ktorý si zamilujú všetky deti.

 

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor kryštálový350gramov
Cukor vanilkový1balíček
Kakao - prášok50gramov
Mlieko sušené500gramov
Tuk stužený - margarín250gramov
Voda300mililitrov

1. 

voda 300 ml  cukor vanilkový 1 bal  cukor kryštálový 350 g

Vodu, vanilkový a kryštáľový cukor varíme asi 4 minúty. Odstavíme.

2. 

tuk stužený - margarín 250 g

Pridáme nakrájaný stužený tuk a počkáme, kým sa nerozpustí.

3. 

mlieko sušené 500 g

Sušené mlieko nasypeme do misky a po častiach priešavame trochu vychladnutý sirup.

4. 

Masu rozdelíme na dve časti.

5. 

kakao - prášok 50 g

Do jednej časti primiešame kakao.

6. 

Do pripravenej formy vložime alobal, vymastíme ho, aby sa nám dala čokoláda vyklopiť. Môžme požiť aj silikónové formičky. Do takto pripravenej formy nalejeme tmavú a bielu časť. Zarovnáme.

7. 

Čokoládu necháme vychladiť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť