Karamelové guľôčky s marcipánom

Obľúbené guľôčky z ryžových burizónov s jemnou chuťou marcipánu a čokolády.
recept,fotorecept,marcipán,mlieko sladené zahustené (kondenzované),Cukrovinky,Vianočné recepty,Nepečené,Bezlepkové
Cukrovinky
Kategórie
Cukrovinky › Vianočné recepty › Nepečené › Bezlepkové › Vianočné nepečené dezerty › Vianočné zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
burizóny ryžové | 140 476 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 250 1005 | gramov kcal | |
kokos strúhaný | 0 ?? | kcal | |
marcipán | 100 ?? | gramov kcal | |
maslo | 190 1395 | gramov kcal | |
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 300 973 | mililitrov kcal | |
olej slnečnicový | 2 270 | polievkové lyžice kcal | |
čokoláda na varenie 55% | 200 ?? | gramov kcal | |
škrob kukuričný | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
cukor kryštálový 250 gramov • mlieko sladené zahustené (kondenzované) 300 mililitrov
V hrnci necháme skaramelizovať cukor. Prilejeme sladené kondenzované mlieko a miešame kým sa obe ingrediencie rozpustia na tekutinu.



4.
Dobre premiešame. Zmes necháme 15 minút mierne vychladnúť. Počas chladnutia často premiešavame.

5.
Zo zmesi tvoríme guľôčky v rukách, ktoré si čas od času opláchneme studenou vodou.

6.
kokos strúhaný • marcipán 100 gramov • škrob kukuričný
Guľôčky obalíme v kokose. Marcipán rozvaľkáme na doske jemne posypanej kukuričným škrobom a povykrajujeme z neho kolieska. Kolieska prilepíme na guľôčky.

7.
čokoláda na varenie 55% 200 gramov • maslo 10 gramov • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice
Čokoládu spolu s maslom a olejom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Časť čokolády naberieme do striekačky a guľôčky ozdobíme.

8.
Zvyšok čokolády rozdelíme do papierových košíčkov.

9.
Na čokoládu prilepíme guľôčky.

10.
Necháme 2-3 dni tuhnúť v chlade. V chlade ich aj skladujeme.

Dobrú chuť!