svetvomne.sk

Ryžový nákyp s tvarohom

Vynikajúci ryžový nákyp, bohatý na ingrediencie, s vysokou energetickou hodnotou.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 2 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Ryža

ryža guľatozrnná 500 g  mlieko plnotučné 3,5% 1000 ml  voda 1000 ml  cukor vanilkový 30 g

Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou na sitku a necháme odkvapkať. Do hrnca nalejeme mlieko, vodu, pridáme vanilkový cukor a ryžu. Počas častého miešania ryžu rozvaríme. Uvarenú necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Ryža

2. 

maslo 150 g  cukor práškový 160 g  vaječný žĺtok 8 ks

Maslo vymiešame s cukrom, vmiešame žĺtky.

3. Tvarohovo-jablková plnka

hrozienka 100 g  jablká 350 g  tvaroh hrudkovitý 500 g  cukor práškový 80 g

Hrozienka namočíme do vody. Jablká očistíme a nahrubo postrúhame. Tvaroh zmiešame s cukrom, pridáme scedené hrozienka a vyžmýkané jablká. Premiešame.

Tvarohovo-jablková plnka

4. 

Vychladenú ryžu pridáme k vymiešanému maslu so žĺtkami. Rovnomerne rozmiešame.

5. Vrstvíme

maslo  múka polohrubá

Hlboký pekáč vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Na spodok rozložíme polovicu ryžovej zmesi. Prikryjeme tvarohovo-jablkovou plnkou. Tretiu vrstvu tvorí opäť ryžová zmes.

Vrstvíme

6. 

slivky sušené

Na povrch poukladáme sušené slivky. Pečieme 50 minút v rozohriatej rúre na cca 175°C, zakryté.

7. 

Po 50 minútach ryžový nákyp odokryjeme a necháme 10 minút zapiecť.

8. 

vaječný bielok 8 ks  cukor práškový 60 g

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame cukor. Sneh natrieme na upečený nákyp a dáme opätovne do rúry na 10 minút dopiecť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť