svetvomne.sk

Tvarohové kolieska

    

Voňavá veľkonočná dobrota.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

tvaroh jemný mäkký 250 gramov  tvaroh hrudkovitý 250 gramov  múka polohrubá 500 gramov  vajce slepačie 2 kusy  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička  maslo 50 gramov  ocot 1 polievková lyžica

Všetky prísady dobre zmiešame a vymiesime cesto.

2. 

Cesto odložíme odpočívať na polhodinu do chladničky. Potom ho opäť dobre premiesime a opäť dáme na polhodinu do chladničky.

3. 

múka hladká

Cesto vyberieme, prekrojíme ho na polovice a jednu polovicu na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku pol centimetra. Postupne spracujeme aj ostatné cesto.

4. 

Pomocou väčšieho hrnčeka vykrajujeme kruhy.

5. 

Do kruhov vykrojíme malou formičkou otvory.

6. 

Kraje jemne po obvode nakrojíme.

7. 

olej fritovací

V panvici rozohrejeme olej a pripravené kolieska z oboch strán vypražíme.

8. 

Vypražené vyberieme na tanier vystlaný kuchynskou papierovou utierkou.

9. 

cukor práškový  cukor vanilkový

Potom ich poukladáme na tácku a ešte vlažné posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť