Tvarohové kolieska

Voňavá veľkonočná dobrota.
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,tvaroh hrudkovitý,múka polohrubá,Sladké jedlá,Veľkonočné
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
cukor vanilkový | 0 ?? | kcal | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
maslo | 50 367 | gramov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
múka polohrubá | 500 1780 | gramov kcal | |
ocot | 1 7 | polievková lyžica kcal | |
olej fritovací | 0 ?? | kcal | |
tvaroh hrudkovitý | 250 293 | gramov kcal | |
tvaroh jemný mäkký | 250 298 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
tvaroh jemný mäkký 250 gramov • tvaroh hrudkovitý 250 gramov • múka polohrubá 500 gramov • vajce slepačie 2 kusy • jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička • maslo 50 gramov • ocot 1 polievková lyžica
Všetky prísady dobre zmiešame a vymiesime cesto.

2.
Cesto odložíme odpočívať na polhodinu do chladničky. Potom ho opäť dobre premiesime a opäť dáme na polhodinu do chladničky.

3.
Cesto vyberieme, prekrojíme ho na polovice a jednu polovicu na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku pol centimetra. Postupne spracujeme aj ostatné cesto.

4.
Pomocou väčšieho hrnčeka vykrajujeme kruhy.

5.
Do kruhov vykrojíme malou formičkou otvory.

6.
Kraje jemne po obvode nakrojíme.


8.
Vypražené vyberieme na tanier vystlaný kuchynskou papierovou utierkou.

9.
cukor práškový • cukor vanilkový
Potom ich poukladáme na tácku a ešte vlažné posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.

Dobrú chuť!