Sladké tvarohové krokety
Krehké vyprážané krokety zo sladkého tvarohového cesta, podávané s obľúbeným ovocím.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkovitý,hrozienka,citrónová kôra,Sladké jedlá
Sladké jedlá
Kategórie
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | 2 | čajové lyžičky | |
cukor kryštálový | 80 | gramov | |
cukor vanilkový | 2 | kusy | |
hrozienka | 50 | gramov | |
múka polohrubá | 120 | gramov | |
olej fritovací | - | ||
strúhanka | - | ||
tvaroh hrudkovitý | 500 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
čučoriedkový kompót | - | ||
šľahačka | - |
Recept
1.
vajce slepačie 2 kusy • cukor kryštálový 80 gramov • cukor vanilkový 2 kusy • tvaroh hrudkovitý 500 gramov • múka polohrubá 120 gramov • hrozienka 50 gramov • citrónová kôra 2 čajové lyžičky
Vajcia, kryštálový a vanilkový cukor zamiešame, pridáme múku, rozmrvený tvaroh, postrúhanú citrónovú kôru a hrozienka. Všetko dobre premiešame a vypracujeme cesto.
2.
Z tvarohového cesta odoberáme malé kúsky, mokrými rukami formujeme kroketky, ktoré obalíme v strúhanke.
3.
V hlbšej panvici rozohrejeme olej a krokety zo všetkých strán vypražíme do zlatista.
4.
Vypražené krokety necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
5.
čučoriedkový kompót • šľahačka
Krokety podávame so šľahačkou a čučoriedkovým kompótom alebo iným ovocím.
Dobrú chuť!