RECEPTY

Žemľovka z domácej pekárničky

Žemľovka z domácej pekárničky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jednoduchá príprava výbornej žemľovky s použitím domácej pekárničky.

recept,fotorecept,pečivo biele,jablká,hrozienka,škorica mletá,Sladké jedlá,Domáca pekárnička

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

120

483

gramov

kcal

cukor vanilkový

1

73

balíček

kcal

hrozienka

100

284

gramov

kcal

jablká

500

305

gramov

kcal

maslo

0

??

kcal

mlieko polotučné 1,5%

150

72

mililitrov

kcal

pečivo biele

6

??

kusov

kcal

vajce slepačie

4

352

kusy

kcal

škorica mletá

2

25

čajové lyžičky

kcal

 

Recept

1. 

pečivo biele 6 kusov  cukor kryštálový 120 gramov  jablká 500 gramov  hrozienka 100 gramov  mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  vajce slepačie 4 kusy  cukor vanilkový 1 balíček  škorica mletá 2 čajové lyžičky

Staršie pečivo nakrájame na kocky, posypeme kryštálovým cukrom. Jablká očistíme, nastrúhame, pridáme k pečivu spolu s vopred namočenými a pred pridaním scedenými hrozienkami. Všetko spolu riadne premiešame. V mlieku rozmiešame vajcia, vanilkový cukor a škoricu.

Staršie pečivo nakrájame na kocky, posypeme...

2. 

maslo

Nádobu na pečenie chleba si vymastíme maslom a vyberieme z nej lopatku na miesenie. Zmes vložíme do nádoby a pritlačíme. Zalejeme mliečnym nálevom a  popicháme špajdľou, aby sa mlieko ľahšie vstrebalo do rožkov.

Nádobu na pečenie chleba si vymastíme maslom a...

3. 

Nádobu vložíme do pekárničky a nastavíme program: Pečenie. Po skončení programu upečenú žemľovku vyklopíme. Podávame teplú, prípadne môžeme podávať aj vychladenú na izbovú teplotu.

Nádobu vložíme do pekárničky a nastavíme...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť