Žemľovka z domácej pekárničky

Jednoduchá príprava výbornej žemľovky s použitím domácej pekárničky.
recept,fotorecept,pečivo biele,jablká,hrozienka,škorica mletá,Sladké jedlá,Domáca pekárnička
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 120 483 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 1 73 | balíček kcal | |
hrozienka | 100 284 | gramov kcal | |
jablká | 500 305 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 72 | mililitrov kcal | |
pečivo biele | 6 ?? | kusov kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal | |
škorica mletá | 2 25 | čajové lyžičky kcal |
Recept
1.
pečivo biele 6 kusov • cukor kryštálový 120 gramov • jablká 500 gramov • hrozienka 100 gramov • mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • vajce slepačie 4 kusy • cukor vanilkový 1 balíček • škorica mletá 2 čajové lyžičky
Staršie pečivo nakrájame na kocky, posypeme kryštálovým cukrom. Jablká očistíme, nastrúhame, pridáme k pečivu spolu s vopred namočenými a pred pridaním scedenými hrozienkami. Všetko spolu riadne premiešame. V mlieku rozmiešame vajcia, vanilkový cukor a škoricu.

2.
Nádobu na pečenie chleba si vymastíme maslom a vyberieme z nej lopatku na miesenie. Zmes vložíme do nádoby a pritlačíme. Zalejeme mliečnym nálevom a popicháme špajdľou, aby sa mlieko ľahšie vstrebalo do rožkov.

3.
Nádobu vložíme do pekárničky a nastavíme program: Pečenie. Po skončení programu upečenú žemľovku vyklopíme. Podávame teplú, prípadne môžeme podávať aj vychladenú na izbovú teplotu.

Dobrú chuť!