Žemľovka z domácej pekárničky
Jednoduchá príprava výbornej žemľovky s použitím domácej pekárničky.
recept,fotorecept,pečivo biele,jablká,hrozienka,škorica mletá,Sladké jedlá,Domáca pekárnička,Sezónne recepty
Sladké jedlá
Kategórie
Sladké jedlá › Domáca pekárnička › Sezónne recepty › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 120 | gramov | |
cukor vanilkový | 1 | balíček | |
hrozienka | 100 | gramov | |
jablká | 500 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 150 | mililitrov | |
pečivo biele | 6 | kusov | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
škorica mletá | 2 | čajové lyžičky |
Recept
1.
pečivo biele 6 kusov • cukor kryštálový 120 gramov • jablká 500 gramov • hrozienka 100 gramov • mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • vajce slepačie 4 kusy • cukor vanilkový 1 balíček • škorica mletá 2 čajové lyžičky
Staršie pečivo nakrájame na kocky, posypeme kryštálovým cukrom. Jablká očistíme, nastrúhame, pridáme k pečivu spolu s vopred namočenými a pred pridaním scedenými hrozienkami. Všetko spolu riadne premiešame. V mlieku rozmiešame vajcia, vanilkový cukor a škoricu.
2.
Nádobu na pečenie chleba si vymastíme maslom a vyberieme z nej lopatku na miesenie. Zmes vložíme do nádoby a pritlačíme. Zalejeme mliečnym nálevom a popicháme špajdľou, aby sa mlieko ľahšie vstrebalo do rožkov.
3.
Nádobu vložíme do pekárničky a nastavíme program: Pečenie. Po skončení programu upečenú žemľovku vyklopíme. Podávame teplú, prípadne môžeme podávať aj vychladenú na izbovú teplotu.
Dobrú chuť!