svetvomne.sk

Žemľovka z domácej pekárničky

    

Jednoduchá príprava výbornej žemľovky s použitím domácej pekárničky.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cukor kryštálový120gramov
cukor vanilkový1balíček
hrozienka100gramov
jablká500gramov
maslo-
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
pečivo biele6kusov
vajce slepačie4kusy
škorica mletá2čajové lyžičky

1. 

pečivo biele 6 kusov  cukor kryštálový 120 gramov  jablká 500 gramov  hrozienka 100 gramov  mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  vajce slepačie 4 kusy  cukor vanilkový 1 balíček  škorica mletá 2 čajové lyžičky

Staršie pečivo nakrájame na kocky, posypeme kryštálovým cukrom. Jablká očistíme, nastrúhame, pridáme k pečivu spolu s vopred namočenými a pred pridaním scedenými hrozienkami. Všetko spolu riadne premiešame. V mlieku rozmiešame vajcia, vanilkový cukor a škoricu.

2. 

maslo

Nádobu na pečenie chleba si vymastíme maslom a vyberieme z nej lopatku na miesenie. Zmes vložíme do nádoby a pritlačíme. Zalejeme mliečnym nálevom a  popicháme špajdľou, aby sa mlieko ľahšie vstrebalo do rožkov.

3. 

Nádobu vložíme do pekárničky a nastavíme program: Pečenie. Po skončení programu upečenú žemľovku vyklopíme. Podávame teplú, prípadne môžeme podávať aj vychladenú na izbovú teplotu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť