svetvomne.sk

Vianočný ryžový koláč

    

Obľúbený ryžový nákyp tentoraz so všetkými chuťami Vianoc.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 

1. 

ryža guľatozrnná 300 gramov  mlieko polotučné 1,5% 1.2 litra  cukor vanilkový 15 gramov

Ryžu uvaríme v mlieku s vanilkovým cukrom. Necháme vychladiť.

2. 

maslo 80 gramov  cukor kryštálový 120 gramov  vaječný žĺtok 4 kusy

Maslo vymiešame s cukrom, primiešame vaječné žĺtka.

3. 

Do maslovo-vaječnej zmesi vmiešame ryžu.

4. 

mak mletý 50 gramov

Ryžovú zmes rozdelíme na tretiny. Do prvej tretiny vmiešame mak.

5. 

orechy vlašské mleté 50 gramov  hrozienka 50 gramov  maslo

Do druhej mleté orechy a do tretej umyté hrozienka. Hlbokú zapekaciu formu vymastíme maslom a rovnomerne do nej rozložíme makovú ryžu.

6. 

jablká 600 gramov  cukor práškový 30 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička

Jablká umyjeme, ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Zmiešame ich s cukrom a škoricou.

7. 

Polovicu jabĺk rozložíme na makovú ryžu.

8. 

Na jablká nanesieme ryžu s hrozienkami.

9. 

Na hrozienkovú ryžu dáme druhú polovicu jabĺk a nakoniec rovnomerne rozložíme aj orechovú ryžu. Pečieme zakryté v rúre pri 180°C asi 40 minút.

10. 

vaječný bielok 4 kusy  cukor práškový 20 gramov

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, vmiešame cukor a sneh natrieme na horúci nákyp.

11. 

orechy vlašské mleté

Posypeme orechmi...

12. 

...a dáme na 10-15 minút ľahko zapiecť.

13. 

Podávame mierne teplé. Podľa chuti môžeme porcie preliať malinovou ovocnou šťavou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť